Έβρεξε προβλήματα στην επ. Αμμοχώστου, έκλεισαν δρόμοι-Πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση

Βροχερός είναι και σήμερα ο καιρός σε όλη την Κύπρο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ορισμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στην επαρχία Αμμοχώστου.

Λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση η λεωφόρος Πρωταρά και ο δρόμος Αγίας Νάπας-Αγίας Θέκλας. Ταυτόχρονα, λόγω συσσώρευσης νερού αρκετοί δρόμοι στην περιοχή Αγίας Νάπας και στο Παραλίμνι έχουν καταστεί επικίνδυνοι.

Στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Λάρνακας επικρατεί πυκνή ομίχλη, η οποία σε συνδυασμό με τη έντονη βροχόπτωση περιορίζουν την ορατότητα σε μεγάλο βαθμό. Από τα φαινόμενα επηρεάζονται εντονότερα οι περιοχές των δρόμων Σκαρίνου-Λευκάρων, Λευκάρων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς-Αγίων Βαβατσινιάς.

Στα υψηλότερα ορεινά λόγω χιονόπτωσης οι δρόμοι Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Στις υπόλοιπες περιοχές, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι δρόμοι είναι ολισθηροί. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα. 

Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και με την ηλεκτροδότηση, σε δύο περιοχές στην επαρχία Λάρνακας, οι οποίες λίγο μετά τις 6:00 το πρωί, έμειναν χωρίς ρεύμα. Πρόκειται για το Μενεού, παραλιακή περιοχή, που από τις 6:17 δεν ρεύμα και τα Περβόλια Λάρνακας, που επίσης από τις 6:16 παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση. 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 17 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ αργότερα θα σχηματιστεί και παγετός. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά παροδικά στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει και χιόνι.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Δειτε Επισης

Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Ο Πούτιν ελέγχει πλέον τη Wagner-Πώς χιλιάδες μισθοφόροι του Πριγκόζιν παίρνουν εντολές από το Κρεμλίνο
BINTEO: Ο πιο εναλλακτικός μαραθωνοδρόμος-Αντί για νερό έπινε κρασί
Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση με σκληρή απάντηση αν αγγίξει τα περιουσικά της στοιχεία που έχουν παγώσει
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου