Κλήθηκε η Αστυνομία πριν το φονικό-Κλειδί οι μαρτυρίες των ανήλικων παιδιών

Καθοριστικής σημασίας θεωρούνται οι οπτικογραφημένες καταθέσεις που θα ληφθούν από τα δύο εκ των τεσσάρων ανήλικων παιδιών του ζεύγους που συνελήφθησαν για το φονικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πολυκατοικία στα Λατσιά, με θύμα τον 61χρονο Δωρόθεο Δημητριάδη, αφού ήταν αυτόπτες μάρτυρες και οι ανακριτές θεωρούν πως τα όσα θα πουν, θα ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερο το σκηνικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλο το χρονικό του φονικού στα Λατσιά-Έβαλε το παιδί του να καλέσει «ενισχύσεις»

Πρόκειται για δύο παιδάκια, ηλικίας επτά και εννέα ετών, μπροστά στα μάτια των οποίων άρχισε να εκτυλίσσεται το επεισόδιο και να ξυλοκοπείται ο 61χρονος, ενώ ένα από αυτά, μετά από οδηγίες του πατέρα του, μετέβη στην πλατεία όπου φώναξε τα άλλα πέντε πρόσωπα που έφθασαν στο σημείο και φαίνεται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο του θύματος. 

Η κάμερα ασφαλείας που τοποθέτησε το φιλικό πρόσωπο του 61χρονου, που διαμένει στο απέναντι διαμέρισμα του ζεύγους και με το οποίο υπήρχαν συχνές προστριβές, αποτέλεσε κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αφού κατέγραφε το σκηνικό μέχρι την μεταφορά του θύματος στις σκάλες και στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή, λίγο μετά τον εντοπισμό του από μέλη της Αστυνομίας που κλήθηκαν στην σκηνή.  

Αρχικά οι ανακριτές της υπόθεσης φόρεσαν χειροπέδες στο ζεύγος, 35 και 31 ετών, καθώς και σε ένα 26χρονο, ο οποίος ήταν ένας εκ των πέντε προσώπων που κατέφθασαν στη συνέχεια στο μέρος, με τον ίδιο όμως να υποστηρίζει πως αυτός προσπάθησε μαζί με τα υπόλοιπα πρόσωπα, που δεν κατονόμασε, να βοηθήσουν το θύμα, ενώ ισχυρίστηκε πως ο 35χρονος ήταν αυτός που ξυλοκόπησε τον 61χρονο.  

Από την άλλη, η 35χρονη ισχυρίζεται πως ο 26χρονος ήταν ένας από τα πέντε πρόσωπα που χτύπησαν το θύμα, ενώ για τους υπόλοιπους, αναφέρθηκε στα μικρά ονόματα των τριών, λέγοντας μάλιστα πως ο ένας οδηγεί ένα άσπρο αυτοκίνητο μάρκας Pajero. Για το πέμπτο άτομο, η 35χρονη δεν ήταν σε θέση να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία. 

Ωστόσο, μετά από έρευνες, η Αστυνομία κατάφερε και ταυτοποίησε και τα άλλα τέσσερα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, με τους ανακριτές να φορούν χειροπέδες σε δυο εξ αυτών, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, που εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εφταήμερης κράτησής τους. Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να καταζητούνται από την Αστυνομία οι άλλοι δυο ύποπτοι, 28 ετών και 29 ετών. 

Μετά τον εντοπισμό του 61χρονου, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του και πρόλαβε πριν υποκύψει να αναφέρει σε αστυνομικό που έφθασε στο μέρος πως τον χτύπησαν, η 31χρονη κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου φώναζε πως το θύμα πήγε σπίτι της και την χτύπησε μπροστά στα μωρά της, ενώ ο 35χρονος πατέρας, ισχυρίστηκε κατά τον δεδομένο χρόνο, πως το θύμα χτύπησε την σύζυγο του και πως οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Το ζεύγος είχε συχνές προστριβές με την οικογενειακή φίλη του θύματος και λόγου του ότι φοβόταν, είχε τοποθετήσει κάμερα ασφαλείας, η οποία αποτελεί σημαντική μαρτυρία. Ωστόσο, ο τελευταίος καβγάς μεταξύ τους, το απόγευμα της Τετάρτης, για την ακαταστασία που δημιούργησαν τα ανήλικα παιδιά του ζεύγους, αποδείχθηκε μοιραίος, αφού η διαμάχη τους έμελλε να γραφτεί με αιματηρό τέλος. 

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 17:30, όταν η 31χρονη κατεβαίνοντας από το διαμέρισμα της συνάντησε στην είσοδο της πολυκατοικίας την γειτόνισσα της, οικογενειακή φίλη του θύματος, όπου οι δύο άρχισαν να διαπληκτίζονται, στην παρουσία άλλης ενοίκου, με την ύποπτη να επιτίθεται φραστικά στην νεαρή. 

Μάλιστα, στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, σύμφωνα με τον όρκο του ανακριτή της υπόθεσης που κατατέθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ η νεαρή κάλεσε τον 61χρονο, ο οποίος την μετέφερε στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών, όπου προέβη σε καταγγελία. Όταν επέστρεψαν, γύρω στις επτά το απόγευμα, το θύμα είπε στη νεαρή να εισέλθει στο διαμέρισμα της και να περιμένει, όσο αυτός θα πήγαινε να συνομιλήσει με το ζεύγος. Τότε, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, μέχρι που ο 61χρονος άρχισε να δέχεται βάναυσα χτυπήματα, μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ ο 35χρονος είπε στο ένα από τα ανήλικα παιδιά του, «να πάει στην πλατεία και να φωνάξει όσους εν τζιαμέ, για να έρθουν για βοήθεια». Το θύμα και το ζεύγος βρίσκονταν εντός του διαμερίσματος, η πόρτα του οποίου ήταν ανοιχτή, η κάμερα δείχνει το θύμα να βρίσκεται στο πάτωμα της εισόδου και ταυτόχρονα καταγράφεται η άφιξη άλλων πέντε προσώπων, όπου στη συνέχεια δεχόταν χτυπήματα από τους εμπλεκομένους. 

Στη συνέχεια, ο 61χρονος σύρθηκε μέχρι τις σκάλες της πολυκατοικίας, όπου εκεί δέχθηκε άλλα χτυπήματα στο σώμα και στο πρόσωπο, ενώ ακολούθως αφέθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου και εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, στην θέα της οποίας οι πέντε που κλήθηκαν μετά στο μέρος, να τραπούν σε φυγή. Το παντελόνι του θύματος ήταν κατεβασμένο, ενώ από την αυτοψία της Προϊστάμενης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελικής Παπέττας και του ιατροδικαστή Ορθόδοξου Ορθοδόξου, διαπιστώθηκαν εμφανείς μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στο σώμα του. Εξάλλου, από την νενομισμένη νεκροτομή διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του 61χορνιου επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία αιμορραγίας, συνεπεία τραυματικών κακώσεων κοιλιακών αγγείων και οργάνων.

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα από το περιβάλλον τόσο των υπόπτων όσο και του θύματος και της οικογενειακής φίλης του, ενώ καταθέσεις λαμβάνονται και από τους ένοικους της πολυκατοικίας. 

Παράλληλα, από εξονυχιστικό έλεγχο περνούν τα όσα κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ αναζητήθηκαν και άλλες κάμερες ασφαλείας από την περιοχή, ώστε να εξακριβωθούν και οι κινήσεις των άλλων πέντε προσώπων που έφθασαν στο σημείο, μετά το κάλεσμα του ανήλικου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάμερα κατέγραψε το άγριο φονικό-Τον χτυπούσαν μπροστά στα παιδιά, τον έσερναν από τις σκάλες

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ