Εάν η Αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει τέτοιου είδους κρίσιμα ντέρμπι, τότε ποιος;

Κατάντησε ουτοπικό, μέχρι και τραγελαφικό, κάθε φορά να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, χωρίς να αλλάζει τίποτα, μα τίποτα απολύτως. Ίδια επεισόδια, ίδιοι εμπλεκόμενοι και τις ευθύνες να τις βλέπουμε να τσαλακώνονται μέσα σε ένα μπαλάκι και να πηγαινοέρχονται. Αυτή τη φορά είναι η αλήθεια, πως είχαμε κάποια διαφοροποίηση εν αντιθέσει με άλλες περιπτώσεις, καθώς δεν πρόλαβε να αρχίσει καν η αναμέτρηση για να ακολουθήσουν τα επεισόδια. Απλά, υπήρξαν μόνο επεισόδια σε μια αναμέτρηση που δεν παρακολούθησε ποτέ κανείς…

Οι εικόνες ντροπής που κάνουν από τα χθες το βράδυ τον γύρο του διαδικτύου, είναι και η πιο μεγάλη μαχαιριά στον ποδοσφαιρικό μας κόσμο και όχι μόνο. Πέτρες, φωτοβολίδες, καρέκλες αλλά και διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στα χέρια των οπαδών, είχαν μετατραπεί σε επιθετικά όπλα και εκτοξεύονταν προς κάθε κατεύθυνση.

Έτσι και ο Ιταλός διαιτητής, δικαιολογημένα φυσικά, αφού είδε από το ζέσταμα των δυο ομάδων, να εκτοξεύονται αυτά εντός αγωνιστικού χώρου, ζήτησε σύσκεψη με την Αστυνομία, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διεξαγωγής της αναμέτρησης. Μα έλα που, ούτε η ίδια η Αστυνομία δεν μπορούσε να δώσει το πράσινο φως στον διαιτητή, αφού αντίκρυζε την ίδια ώρα τους εκστασιασμένους οπαδούς στις κερκίδες να σπάνε μέχρι και τα μπετόν και να τα μαζεύουν, ώστε να είναι έτοιμοι να τα εκτοξεύσουν στους αντιπάλους τους.

Παρά τους «αυστηρούς» ελέγχους που έγιναν για ακόμη ένα κατά τ’ άλλα κρίσιμο ντέρμπι, είδαμε ξανά τα τρύπια μέτρα να βγάζουν μάτι, αφού οι οπαδοί, εξαιρώντας τα μπετόν, κρατούσαν και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και κροτίδες. Έτσι, βλέποντας όλα αυτά να φιγουράρουν στις δυο κερκίδες, η Αστυνομία αδυνατούσε να δώσει το πράσινο φως στον διαιτητή για την έναρξη της αναμέτρησης και έτσι η αναβολή ήταν δρόμος… μονόδρομος για τον Ιταλό ρεφ.

Από πλευράς Αστυνομίας πάντως, ξεκαθαρίστηκε η θέση πως επιλέγηκε να μην γίνει είσοδος των μελών της Δύναμης στις κερκίδες, καθώς εκεί θα δημιουργούνταν περισσότερα επεισόδια, και έτσι θεωρήθηκε ορθό όπως αναβληθεί το παιχνίδι και αναχωρήσουν οι οπαδοί. Αν και πάλι, είδαμε να ακολουθούν όσα έκτροπα ακολούθησαν, με φωτιές και μάχες εκτός του σταδίου, με αποτέλεσμα διάφορες ζημιές σε οχήματα και ξένες περιουσίες.

Παράλληλα, η ΚΟΠ, έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στην Αστυνομία για την απόφαση που λήφθηκε για αναβολή, ενώ όσον αφορά την τύχη του αγώνα, αυτή θα αποφασιστεί από τον Αθλητικό Δικαστή της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά, ερχόμαστε να ψάξουμε τις ευθύνες που αναλογούν, με τα ερωτήματα που εγείρονται να είναι αμέτρητα. Εάν η Αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει τέτοιου είδους κρίσιμα ντέρμπι, τότε ποιος μπορεί να σταματήσει τους χούλιγκαν; Τελικά αυτοί οι αυστηροί έλεγχοι, πώς γίνονται; Πως γίνεται να μεταφέρονται δεκάδες φωτοβολίδες και κροτίδες κάθε αναμέτρηση; Τελικά υπάρχει κάρτα φιλάθλου ή όχι; Τελικά αδυνατεί το ίδιο το σύστημα μας να βάλει τέρμα στη βία και στον χουλιγκανισμό; Μάλλον ναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο