Σε δίκη αστυνομικός για βία στην οικογένεια-Όροι τύπου… Κωνσταντίνου και Ελένης

Χειροπέδες σε αστυνομικό για βία στην οικογένεια, πέρασαν μέλη της Δύναμης, ο οποίος οδηγήθηκε την Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας «έκαψε» την Αστυνομία, αφού ανέφερε πως έκανε χρήση του κινητού του τηλεφώνου, με το Δικαστήριο να ζητά τα πρακτικά ώστε να αποσταλούν στον Αρχηγό Αστυνομίας για έρευνα.  

Το μέλος της Αστυνομίας, είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία της συμβίας του με την οποία προηγουμένως είχε καβγαδίσει, για βία στην οικογένεια, ενώ την Τετάρτη εξέπνευσε το διάταγμα κράτηση του, με την Αστυνομία να προχωρεί στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης και το μέλος της Δύναμης, το οποίο τέθηκε σε διαθεσιμότητα, να παραπέμπεται σε δίκη. 

Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, ένας από τους οποίους είναι να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με την παραπονούμενη, εξού και εξέδωσε σχετικό διάταγμα αποκλεισμού μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Απαισιώτη, να μην φέρει ένσταση.

Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέχθηκαν στη συνέχεια με δεύτερο διάταγμα, αφού ο αστυνομικός και η συμβία του, διαχειρίζονται από κοινού κτηνοτροφική μονάδα και έπρεπε να βρεθεί η χρυσή τομή, δεδομένου πως ο κατηγορούμενος και η παραπονούμενη δεν θα πρέπει να έχουν επαφή. 

Ως εκ τούτου, μετά από «διαβουλεύσεις», το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα για τον τρόπο λειτουργίας της φάρμας, στην οποία εργάζεται η παραπονούμενη και διαχειρίζεται ο αστυνομικός. Η λύση βρέθηκε μέσω τρίτου προσώπου και συγκεκριμένα ενός αλλοδαπού, που επίσης εργάζεται στη φάρμα. Όπως αποφασίστηκε, ο αλλοδαπός, λόγω του ότι δεν κατέχει άδεια οδήγησης, θα μεταφέρεται στην φάρμα από τον αστυνομικό, ωστόσο ο ίδιος απαγορεύεται να κατέβει, αλλά θα τον αφήνει και να αποχωρεί, ενώ το ίδιο πρόσωπο θα δίνει στον αστυνομικό για παράδειγμα το γάλα ή τα χαλούμια, ώστε αυτός να μην έρχεται σε καμία περίπτωση με επαφή με την παραπονούμενη. 

Παράλληλα, το Δικαστήριο αποφάσισε πως η μόνη επικοινωνία μέσω τηλεφώνου που μπορεί να έχει ο αστυνομικός με την παραπονούμενη, είναι όταν αυτή θα πρέπει να τον ενημερώνει για συγκεκριμένα ζητήματα. Δηλαδή, μπορεί για παράδειγμα να του αποστέλλει μήνυμα ότι τα προϊόντα είναι έτοιμα ή για παράδειγμα όταν πρέπει να γίνουν πληρωμές. Μόνο αυστηρά σε τέτοιες περιπτώσεις με γραπτό μήνυμα, χωρίς τίποτε περισσότερο.  

Παραδέχθηκε πως συνομιλούσε κανονικά στο κινητό

Την ίδια ώρα, σε μπελάδες έβαλε την Αστυνομία το μέλος της, αφού παραδέχθηκε ευθέως ενώπιον του Δικαστηρίου, πως κατά τη διάρκεια της κράτησης του στα αστυνομικά κρατητήρια, μιλούσε κανονικά στο κινητό, κάτι το οποίο υπό κανονικές συνθήκες απαγορεύεται. 

Όταν ο αστυνομικός οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, αμφισβήτησε τη μαρτυρία, λέγοντας πως είχε επικοινωνία με τη συμβία του και δεν ήταν τσακωμένος μαζί της. 

Τότε, το Δικαστήριο παρενέβη και ρώτησε τον αστυνομικό πώς συνομιλούσε με την σύζυγο του αφού ήταν υπό κράτηση, με τον ίδιο να απαντά πως είχαν επικοινωνία μέσω του κινητού του. 

Ακολούθως, το Δικαστήριο ζήτησε τα πρακτικά, ώστε να αποσταλούν στον Αρχηγό Αστυνομίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για διερεύνηση αδικημάτων. 

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα