Οι επικείμενες εξελίξεις για Φυλακές και τα sms που εμπλέκουν Νομική Υπηρεσία

Δεδομένες θεωρούνται οι εξελίξεις γύρω από τις Κεντρικές Φυλακές, μετά και την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να αποδομήσει πλήρως τη Διεύθυνση του Σωφρονιστικού Ιδρύματος και να αναφερθεί στο πόρισμα της δεύτερης έρευνας που διέταξε σε βάρος των Φυλακών, το οποίο μελέτησε σε 21 ημέρες, ενώ σχεδόν δυόμιση μήνες μετά την παράδοση του πορίσματος Αιμιολιανίδη αναφορικά με τις καταγγελίες κατά του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, ακόμη μελετάται. 

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε πως η Νομική Υπηρεσία προέβη σε σχολιασμό του μαρτυρικού υλικού και παρά το γεγονός πως δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα, σε αντίθεση με άλλα πορίσματα, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν... άβατο, παρά την σοβαρότητα των υποθέσεων. 

Αυτό που προκάλεσε έντονα σχόλια, είναι πως ο Γενικός και Βοηθός Εισαγγελέας δεν ανακοίνωσαν μέχρι σήμερα τις αποφάσεις για την υπόθεση Κατσουνωτού, παρά το γεγονός πως το φως της δημοσιότητας είδαν οι εισηγήσεις του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος εντόπισε ποινικά αδικήματα σε βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, ενός ακόμη αστυνομικού και σε βάρος του βαρυποινίτη. 

Στην ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία καταλόγισε στις Φυλακές τρεις υποθέσεις οι οποίες δεν οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εντός της ημέρας θα υπάρχουν εξελίξεις από το δικηγόρο του εμπλεκόμενου προσώπου, ενώ αντίδραση είχε και ο δικηγόρος του κατηγορουμένου για τον εμπρησμό του Δικαστηρίου Λεμεσού, ο οποίος επανέλαβε τη θέση πως οι Εισαγγελείς κάνουν λόγο για ύπαρξη βιντεοκλήσης, ωστόσο βιντεοκλήση δεν υπήρχε στο μαρτυρικό υλικό και μάλιστα όταν η Κατηγορούσα Αρχή ρωτήθηκε για τον τρόπο επικοινωνίας του κατηγορουμένου με τον δράστη, δήλωσε άγνοια. Για αυτό το λόγω, οι δικηγόροι αντιδρούν κατά της Νομικής Υπηρεσίας, υποστηρίζοντας πως δεν θα μπορεί να επικαλείται ανύπαρκτο μαρτυρικό υλικό που δεν κατατέθηκε στη δίκη και να ενοχοποιεί πρόσωπα μέσω ανακοινώσεων. 

Η πρώτη αντίδραση της Άννας Αριστοτέλους ήρθε το περασμένο Σάββατο, με την ίδια να υπενθυμίζει πως όταν διαπράχθηκε το έγκλημα από τον ισοβίτη, το 2020, και ενώπιον των Αρχών υπήρχε η μαρτυρία, ο Γιώργος Σαββίδης ήταν πολιτικός προϊστάμενος, χωρίς όμως να διατάξει οποιαδήποτε έρευνα ή να προβεί σε συστάσεις. 

Την ίδια ώρα, η Άννα Αριστοτέλους, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να ήταν τελικά ενήμεροι πριν την γραπτή της καταγγελία, παρά το γεγονός πως τότε το διέψευδαν, ενώ υπέδειξε πως δεν παρενέβησαν αυτεπάγγελτα, όπως έπραξαν στη δεύτερη έρευνα σε βάρος τους. 

Εκπρόσωποι από την πλευρά της Αριστοτέλους, συνεχίζουν να διαμηνύουν πως ακόμη δεν ειπώθηκαν πολλά για τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε των καταγγελιών της και ποιοι ήταν αυτοί που δεν ήθελαν την καταγγελία, ωστόσο άγνωστο εάν θα ανοίξουν ακόμη τα χαρτιά τους. 

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για τον τέως Διοικητή, ενώ λήφθηκαν άμεσα αποφάσεις από πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται στην καταγγελία, εξού και κάποιοι βλέπουν την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας με καχυποψία. 

Και αυτό διότι, σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, ένα από τα ανταλλάγματα που φαίνεται να έλαβε ο βαρυποινίτης, ήταν κλείσιμο υποθέσεων, σύμφωνα με τα μηνύματα που εντοπίστηκαν, τα οποία αναφέρουν για παραλαβή φακέλου από την Νομική Υπηρεσία. Κάτι, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης για τον κ. Αιμιλιανίδη, με το ερώτημα όμως που παραμένει αναπάντητο, είναι εάν τελικά είχαν κλείσει ή όχι υποθέσεις και γιατί. Μάλιστα, στο κινητό του βαρυποινίτη, το οποίο σημειώνεται πέρασε από δικανικό έλεγχο από ιδιώτη εμπειρογνώμονα, εντοπίστηκαν μηνύματα με αποστολέα τον αριθμό του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, τον οποίο είχε αποθηκευμένο ως «Soso» και «Χαρά»,. Ένα από αυτά έγραφε, «θα προσπαθήσω να την κλείσω».

Ως αντάλλαγμα ο βαρυποινίτης φαίνεται να τάζει νέα βίντεο στον αξιωματικό από το εσωτερικό των φυλακών και με δεσμοφύλακες, ενώ υπάρχει συνομιλία, όπου ο αξιωματικός φαίνεται να του αναφέρει πως «θα του κλείσω την υπόθεση του … σου» ενημερώνοντας τον πως ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης, λέγοντας του «δώσε μου λίγες μέρες και θα σου δώσω αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν εντός ημερών η Νομική Υπηρεσία θα προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ αναμένεται και η αντίδραση των δικηγόρων της Άννας Αριστοτέλους σε σχέση με τα όσα καταλογίζονται για κινητά και ναρκωτικά στις Φυλακές, τα οποία όπως αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, καταγράφονται στην έκθεση των τεσσάρων ποινικών ανακριτών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο

 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών