Δευτέρα 30 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Άκυρη με απόφαση Δικαστηρίου η διαθεσιμότητα γιατρών για τον θάνατο της Ιωάννας

  24/11/2022 13:49
Άκυρη με απόφαση Δικαστηρίου η διαθεσιμότητα γιατρών για τον θάνατο της Ιωάννας

Άκυρη με απόφαση Δικαστηρίου η διαθεσιμότητα γιατρών για τον θάνατο της Ιωάννας

  24/11/2022 13:49

Πίσω στα καθήκοντά τους επιστρέφουν οι δύο γιατροί που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, με αφορμή την έρευνα της Αστυνομίας, για την υπόθεση θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή από τον Κορμακίτη, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο.

Οι γιατροί είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αναφορικά με την διαθεσιμότητα τους για τρεις μήνες, υποστηρίζοντας πως δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας για πιθανό επηρεασμό στο ανακριτικό έργο, από τη στιγμή που οι φάκελοι της υπόθεσης βρίσκονται ενώπιον των Αρχών.

Ο Διοικητικό Δικαστήριο συνεδρίασε σήμερα και αφού εξέτασε τις προσφυγές των γιατρών αποφάσισε την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και ως εκ τούτου θα επιστρέψουν πίσω στα καθήκοντά τους.

Υπενθυμίζεται πως, η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε επέμβαση για μεταμόσχευση νεφρού στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι εμφάνισε όγκους.

Ακολούθως, οι γονείς της 15χρονης προέβησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια ενώπιον του Υπουργείο Υγείας, το οποίο όρισε ερευνών λειτουργό, ενώ μετά από εξετάσεις, διαπίστωσε πως εκ πρώτης όψεως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας.

Στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος γιατρών, ώστε να διεξάγει έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Για περαιτέρω διερεύνηση της αιτίας θανάτου της άτυχης 15χρονης, ζητήθηκε εκταφή της σορού της και διενεργήθηκε νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, στην παρουσία και της εξ Ελλάδος ιατροδικαστού Χαράς Σπυλιοπούλου, εκ μέρους της οικογένειας.

Κατά την νεκροτομή λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις. 

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας