Σχέδιο δολοφονίας με στόχο Μαυρομιχάλη-Πώς ο «μικρός χάκερ» ξετύλιξε το κουβάρι

Ένα ένα προσπαθούν να στήσουν τα κομμάτια του παζλ, οι ανακριτές που διερευνούν την καταγγελία του 24χρονου «μικρού χάκερ» που απασχόλησε στο παρελθόν ξανά τις Αρχές και μάλιστα εκδόθηκε στις ΗΠΑ για οικονομικό έγκλημα, ο οποίος πέραν της απαγωγής του από τους τρεις ύποπτους που συνελήφθησαν για την υπόθεση, αποκάλυψε και σχέδιο δολοφονία με στόχο τον Αλέξη Μαυρομιχάλη.  

Ο νεαρός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε καταφέρει να ξεφύγει από τον ένα εκ των τριών υπόπτων που εκτελούσε χρέη φρουρού, που τον κρατούσε μέχρι την μεταφορά 150 χιλιάδων ευρώ, ενώ μετά το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε έξω από ταχυφαγείο, όπου ανασύρθηκαν μαχαίρια και έκλεψαν από την τσάντα της μητέρας του 1000 ευρώ, η Αστυνομία προχώρησε στις τρείς συλλήψεις προσώπων, 42,50 και 35 ετών. 

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης και στην κατάθεση του ο 24χρονος χάκερ, ανέφερε πως δύο με τρεις εβδομάδες προηγουμένως, είχε πάρει το όχημα του σε μηχανικό Λευκωσία, μετά από παρότρυνση του πρώτου υπόπτου. Εκεί, βρισκόταν και ο δεύτερος ύποπτος, όπου του πρότειναν να «τρυπώσει» στους κύκλους του Αλέξη Μαυρομιχάλη, για να του κάνει δουλειές.

Ακολούθως, όταν θα εισερχόταν στους κύκλους του, κάποια μέρα που θα ήταν μαζί του σε κάποιο μέρος, να τους ειδοποιήσει για να τον «ράψουν», δηλαδή να τον δολοφονήσουν. Όπως ισχυρίστηκε, ο λόγος που του πρότειναν αυτό, είναι επειδή ο συγκεκριμένος αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα τον υποψιαζόταν, αφού δεν είναι «σημαθκιασμένος».

Ως εκ τούτου, παράλληλα των ερευνών, η Αστυνομία έβαλε στο κάδρο και τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, δεδομένου πως από τη μια οι ύποπτοι έχουν διαφορές με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και από την άλλη υπάρχει η μαρτυρία του 24χρονου, πως άκουσε τους δύο εκ των υπόπτων να λένε πως έχουν κρυμμένα όπλα στη νεκρά ζώνη. 

Σύμφωνα με την κατάθεση του 24χρονου, όταν επέστρεψε στην Κύπρο από τις ΗΠΑ και πριν από περίπου τρεις μήνες, ενώ βρισκόταν σε νυχτερινό μαγαζί στη Λεμεσό, δέχθηκε επίθεση, ενώ αργότερα, άγνωστοι πυροβόλησαν την οικία του.

Μετά το γεγονός αυτό, συνομίλησε και συνάντησε πρόσωπο που γνώριζε, στον οποίο εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, ζητώντας του παράλληλα προστασία. Η συνάντηση έγινε στην οικία του ενός εκ των υπόπτων και στην οποία βρισκόταν άλλος ένας από τους υπόπτους. Ο ένας εξ αυτών, του ζήτησε 9000 ευρώ για προστασία, χρήματα τα οποία ο 24χρονος ισχυρίστηκε στην κατάθεση του πως τα έδωσε εκείνη τη στιγμή σε μετρητά.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετέβη στην οικία του πρώτου υπόπτου, όπου αφίχθηκε και δεύτερος.  

Κατά την παραμονή τους εκεί, αποφάσισαν να μεταβούν στη νεκρή ζώνη, προκειμένου να κυνηγήσουν λαγούς. Ο πρώτος ύποπτος μαζί με τον 24χρονο, ανέβηκαν σε μια τετράτροχη μοτοσικλέτα, ενώ ακολουθούσε όχημα που οδηγούσε ο δεύτερος ύποπτος.

Σε κάποια στιγμή, ο ύποπτος σταμάτησε την μοτοσικλέτα, του είπε να κατεβεί και να περιμένει στο σημείο, στο οποίο επέστρεψε πέντε λεπτά αργότερα, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Όπως ανέφερε, από αυτό το περιστατικό, που έλαβε χώρα δύο φορές, ο ύποπτος πυροβόλησε δύο λαγούς, τους οποίος δεν έλαβε στην κατοχή του.

Ο 24χρονος ισχυρίστηκε επίσης στην κατάθεση του, πως τρεις μέρες προηγουμένως - από την ημέρα της καταγγελίας του, αποφάσισαν αυτός και δύο εκ των υπόπτων, να μεταβούν στα κατεχόμενα για κυνήγι.

Όταν πέρασαν το οδόφραγμα, μετά από αρκετή ώρα, τους σταμάτησαν δύο πρόσωπα που φορούσαν φανέλες, χρώματος μαύρου, που έγραφαν πάνω «POLIS», τα οποία άρχισαν να μιλούν Τούρκικα και Αγγλικά. Στη συνέχεια, ο πρώτος ύποπτος και ο παραπονούμενος κατέβηκαν από το όχημα, ενώ οι τούρκοι αστυνομικοί τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ενώ διερεύνησαν και το όχημα τους.

Χωρίς να ζητήσουν οποιαδήποτε έγγραφαν που να ταυτοποιούν τα πρόσωπα τους, ο ένας εκ των δύο τούρκων αστυνομικών, αναφέρθηκε στα ονόματα τους, ενώ στη συνέχεια τους έδειξαν δύο φωτογραφίες τυπωμένες σε χαρτί Α4, όπου στην πρώτη απεικονιζόταν ο παραπονούμενος να κάθεται στην τετράτροχη του πρώτου υπόπτου και στη δεύτερη, ο πρώτος ύποπτος να οδηγεί την τετράτροχη.

Στη συνέχεια, ο πρώτος ύποπτος είπε στον 24χρονο πως οι τούρκοι βρήκαν όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα άλλο αυτόματο όπλο, κρυμμένα κοντά στην τετράτροχη, με τον παραπονούμενο να αντιδρά και να του λέει, «τι όπλα λαλείς ρε; Εγώ τι σχέση έχων αν έχεις όπλα εσύ;».

Αμέσως, όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο νεαρός, ο δεύτερος ύποπτος είπε στον παραπονούμενος πως εδώ δεν υπάρχει δικαιοσύνη και πως από τη στιγμή που βρήκαν το DNA του στην μοτοσικλέτα και υπάρχουν και φωτογραφίες, «έκρουσε». Σύμφωνα με την μαρτυρία του 24χρονου, άκουσε τους δύο να ψιψιρίζουν πως έχουν όπλα στη νεκρά ζώνη.  

Στη συνέχεια, οι δύο ζήτησαν από τον 24χρονο να μιλήσει αγγλικά στους τούρκους, ώστε να τους αφήσουν να επικοινωνήσουν με τον τρίτο ύποπτο, ώστε να τους βοηθήσει. Πράγμα το οποίο έγινε και ο τρίτος ύποπτος έφθασε στο μέρος, όπου συνομίλησε με τους τούρκους αστυνομικούς και οι οποίοι του υπέδειξαν φωτογραφίες.

Τότε, ο τρίτος ύποπτος ανέφερε στον πρώτο πως «δεν γλιτώνει», ενώ αυτός με τη σειρά του, είπε στον παραπονούμενο πως θα φάνε 15 χρόνια φυλακή ή ισόβια, επαναλαμβάνοντας πως βρέθηκε το DNA του στην μοτοσικλέτα.

Οι τρεις ύποπτοι συνομιλούσαν, λέγοντας ξανά πως δεν γλιτώνουν με τίποτε, ενώ στη συνέχεια οι τούρκοι αστυνομικοί έβαλαν τους δύο υπόπτους που επέβαιναν στο όχημα και τον παραπονούμενο, να γονατίσουν.

Ο πρώτος ύποπτος, απευθυνόμενος στον τρίτο, του ανέφερε πως είναι πρόθυμος να πληρώσει, ενώ αμέσως και ο 24χρονος πρότεινε να τους πει πως δίνει 100 χιλιάδες ευρώ, δεδομένου πως θα τους αφήσουν να φύγουν.

Τότε, ο τρίτος ύποπτος συνομίλησε με τους αστυνομικούς και στη συνέχεια είπε του πρώτου υπόπτου και του παραπονούμενου πως θέλουν 200 χιλιάδες. Ο παραπονούμενος πως δίνει τις 100, όχι όμως περισσότερα, με τους τούρκους αστυνομικούς να επιμένουν στο ποσό που ζήτησαν. Τότε, ο πρώτος ύποπτος είπε στον παραπονούμενο να δώσει εκείνος τις 150 χιλιάδες και αυτός τις 50, με τον 24χρονο να αρνείται. Ωστόσο, μετά από πίεση που δέχθηκε, συμφώνησε να δώσει αυτός το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ. Τότε, ο τρίτος ύποπτος εξήγησε τους τούρκους πως τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν εκείνη την ώρα μέσω μεταφοράς κρυπτονομίσματος, πράγμα για το οποίο συμφώνησαν.

Ο παραπονούμενος ζήτησε το τηλέφωνο του από τους τούρκους για να διευθετήσει τη μεταφορά. Η συμφωνία ήταν να μεταφέρει τα λεφτά στο λογαριασμό του δεύτερου υπόπτου ηλεκτρονικά, τα οποία θα έκανε ανάληψη, θα τα έδινε στον τρίτο ύποπτο και αυτός με τη σειρά του στους τούρκους αστυνομικούς. Πράγμα το οποίο έγινε, ωστόσο ο πρώτος ύποπτος είπε στον παραπονούμενο πως θα παραμείνει μαζί τους για εγγύηση, μέχρι δικός του άνθρωπος να εξαργυρώσει τα χρήματα, ο οποίος στη συνέχεια θα παρέδιδε τα χρήματα σε μετρητά. Ο τρίτος ύποπτος του ανέφερε πως είναι όλα κανονισμένα και πως θα παραμείνουν μαζί μέχρι την επόμενη ημέρα, όπου θα παρέδιδαν τα χρήματα στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια όλοι μαζί αποχώρησαν από το μέρος.

Η επιστροφή στις ελεύθερες περιοχές

Όταν επέστρεψαν, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία, μετέβησαν στην οικία του πρώτου υπόπτου, ο οποίος ανέφερε στον παραπονούμενο πως θα παραμείνει μαζί του, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την μεταφορά των χρημάτων.

Σε αυτό το στάδιο, ο 24χρονος κατέθεσε πως αντιλήφθηκε πως όλα ήταν σκηνοθετημένα και τότε ζήτησε από τον ύποπτο να φύγει από την οικία του, πράγμα το οποίο έγινε και πήγα στην οικία του δεύτερου υπόπτου. Εκεί βρισκόταν και το όχημα του, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε, τα κλειδιά του τα κράτησαν οι τούρκοι αστυνομικοί για εγγύηση.

Ενόσω βρισκόταν στην οικία του δεύτερου υπόπτου, ο 24χρονους του ζήτησε να τον αφήσει να μεταβεί στην οικία του στη Λεμεσό, χωρίς ωστόσο να του επιτρέψει, ξεκαθαρίζοντας του πως θα διανυκτερεύσουν μαζί στην οικία του.

Αφού πέρασε λίγη ώρα, ο ύποπτος αποκοιμήθηκε και έτσι ο 24χρονος, όπως ισχυρίζεται, βρήκε την ευκαιρία να φύγει, αφού όμως πρώτα, μέσω του κινητού του, ακύρωσε την μεταφορά των χρημάτων από το λογαριασμό του.

Ακολούθως, ο παραπονούμενος μετέβη σε κοντινή οικία, ζητώντας από τους ένοικους βοήθεια, οι οποίοι με την σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία, μέλη της οποίας έφθασαν στο μέρος, ενώ κλήθηκε πλατσφόρμα που παρέλαβε το όχημα του για τεκμήριο.

Ο 24χρονος κατέθεσε επίσης, πως μετά από το συμβάν και την καταγγελία του, οι δύο εκ των υπόπτων του στέλνουν απειλητικά μηνύματα.

Το επεισόδιο έξω από ταχυφαγείο 

Ο 24χρονος το βράδυ της 24η Οκτωβρίου, ξεκίνησε από τη Λεμεσό για Λευκωσία, μαζί με την φίλη και την μητέρα του. Όταν έφθασαν έξω από αλυσίδα ταχυφαγείου, σταμάτησε μπροστά τους ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ύποπτοι και ακόμη ένα άγνωστο πρόσωπο.  

Τότε, ο ένας άνοιξε την πόρτα του παραπονούμενου, ζητώντας του να κατεβεί κάτω, πράγμα το οποίο έπραξε, ενώ ο 24χρονος είδε τον ένα εκ των υπόπτων, τον 50χρονο, να κρατά την τσάντα της μητέρας του.

Σε κάποια στιγμή, στην προσπάθεια του ο παραπονούμενος να την πάρει πίσω, ο 50χρονος φέρεται να πρόταξε εναντίον του μαχαίρι και να τον απείλησε, ενώ μαχαίρι ανέσυρε και ο 24χρονος, με την μητέρα του να μπαίνει ανάμεσα τους, ώστε να αποτρέψει τη συνέχεια. Το τέταρτο πρόσωπο που βρισκόταν στο όχημα, επίσης τους φώναζε να σταματήσουν. Στη συνέχεια ο 50χρονος άφησε την τσάντα στο δρόμο και αναχώρησε μαζί με τα άλλα τρία πρόσωπα.

Ακολούθως, από έλεγχο που διενήργησε στην τσάντα, διαπίστωσε πως από μέσα έλειπαν χίλια ευρώ σε χαρτονομίσματα, ποσό το οποίο της το έδωσε πριν αναχωρήσουν από τη Λεμεσό.

Μετά το επεισόδιο αυτό, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στους τρεις υπόπτους και άρχισε τις έρευνες, ενώ οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση τους. Οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται να εξασφάλισαν περισσότερα στοιχεία, ενώ οι έρευνες ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου, αναμένεται να ζητήσει την ανανέωση της κράτησης των υπόπτων. 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών