Από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας κατέρρευσε το μπαλκόνι-Ζημιές σε κατάστημα

Από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας έπεσε το μπαλκόνι στη Λεμεσό, τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται σε κινητοποίηση για καθαρισμό του δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Υποχώρησε μπαλκόνι σε κεντρική λεωφόρο στη Λεμεσό (pics)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μπαλκόνι υποχώρησε γύρω στις 4:15 το πρωί, από τον πέμπτο όροφο επταόροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μκααρίου στη Λεμεσό. Από την πτώση, ένα κατάστημα που στεγάζεται στο υπόγειο της πολυκατοικίας υπέστη μικρές ζημιές.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι κάτοικοι της πολυκατοικίας άκουσαν τον θόρυβο και αρχικά πίστεψαν ότι ήταν έκρηξη βόμβας. Με το πρώτο φως της ημέρας, εμπειρογνώμονες έσπευσαν στο σημείο για εξετάσεις, ενώ ο δρόμος είχε κλείσει, αφού είχε γεμίσει με μπετόν και σοβάδες.

Στο σημείο παρέμειναν μέλη της Αστυνομίας, για να διευθετήσουν την τροχαία κίνηση, ενώ συνεργία του Δήμου Λεμεσού έσπευσαν στο σημείο για να καθαρίσουν τον δρόμο.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο δημοτικός μηχανικός, Αντώνης Χαραλάμπους, ανέφερε πως ήταν εις γνώση του Δήμου το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη οικοδομή, από τον περασμένο Απρίλιο, προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη εμπίπτει στις επικίνδυνες οικοδομές κατηγορίας Β’, με την έννοια του ότι δεν είναι επικίνδυνη για κατεδάφιση, αλλά έχει επικίνδυνα σημεία».

«Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και ειδοποιηθήκαν γραπτώς όλοι οι ιδιοκτήτες και εγείρεται ξανά το μεγάλο θέμα της μη συντήρησης των ιδιωτικών κτιρίων, πόσο μάλλον πολυκατοικιών και ειδικά στη Λεμεσό» ανέφερε, και υπέδειξε ότι εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να καταρτιστεί νομοθεσία για τα πιστοποιητικά καταλληλότητας των κτιρίων.

Κάλεσε δε το ΕΤΕΚ, την Πολιτεία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να δουν το θέμα και να προωθηθεί η σχετική νομοθεσία, υπογραμμίζοντας πως «η ασφάλεια είναι πάνω από όλα» ενώ διερωτήθηκε τι θα γίνει στο μέλλον χωρίς μια τέτοια νομοθεσία, όταν σήμερα ανεγείρονται ουρανοξύστες στη χώρα μας.

Ο Δήμος Λεμεσού, σύμφωνα με τον δημοτικό μηχανικό του, διατηρεί κατάλογο με τις επικίνδυνες οικοδομές και «στέλνουμε συχνά επιστολές, κινούμαστε με αγωγές, λαμβάνουμε μέτρα και σε κάποιες περιπτώσεις επεμβαίνουμε».

«Θεωρώ ότι η ευθύνη μας είναι μεγάλη για όλους μας ,κυρίως για την Πολιτεία», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Βήμα βήμα για αντιμετώπιση των ροών-Ανακοινώνεται την Πέμπτη οικονομικό πακέτο στήριξης του Λιβάνου
Οι τρεις κατηγορίες παραβατών της Πινδάρου, οι διαφορετικές ποινές και η απάντηση Αβέρωφ για διαγραφές
Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι