Χρονοδιάγραμμα τριών μηνών από Σαββίδη για τις έρευνες στην υπόθεση Θανάση

Τρεις μήνες είναι το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, όσον αφορά στις περεταίρω έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το 2005 κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Ο Γιώργος Σαββίδης είχε καθορίσει συνάντηση με την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, στην παρουσία και του δικηγόρου της, Λουκή Λουκαΐδη, κατά την οποία η πλευρά της οικογένειας συνάντησε και γνώρισε την ομάδα που θα συνεχίσει τις έρευνες για την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως στη συνάντηση αυτή βρέθηκαν οι δικηγόροι της οικογένειας Νικολάου, από πλευράς αστυνομίας ο υπαρχηγός κ. Δημητρίου, ο επικεφαλής των αστυνομικών ανακρίσεων στον οποίο ανετέθη η περαιτέρω ανάκριση των ενόχων για τον θάνατο του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, καθώς επίσης και ο κ. Αλεξόπουλος τον οποίο διόρισε ως ποινικό ανακριτή για να συνδράμει το έργο της Αστυνομίας.

Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε πως «θέλω πρώτα να πω κάτι το οποίο είπα και στη συνάντηση και αυτός είναι ο πλήρης σεβασμός και εκτίμηση που έχουμε προς την οικογένεια, τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια του Θανάσης Νικολάου, καθώς επίσης την εκτίμηση μας για τον αγώνα που τόσα χρόνια κάνουν για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου και οι ένοχοι. Τους έδωσα τη διαβεβαίωσε ότι η παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, θα κάνει ότι είναι δυνατό υπό τις σημερινές συνθήκες να φωτιστεί η αιτία αλλά και οι ένοχοι που οδήγησαν στον θάνατο τον άτυχο εθνοφρουρό».

Όπως υπέδειξε ο Γιώργος Σαββίδης, κατά τη συνάντηση έγινε μια αλληλογνωριμία της οικογένειας με την ανακριτική ομάδα και ανταλλάγησαν απόψεις, εκφράστηκαν ανησυχίες και φτάσαμε σε ένα κοινό αποτέλεσμα. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν έχουμε κανένα διαφορετικό στόχο».

Ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε πως συμφώνησαν να υπάρχει πλήρης συνεργασία, συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, απευθείας από την οικογένεια και την ανακριτική ομάδα. «Έχουμε συμφωνήσει ότι θα υπάρξει πλήρης συνεργασία, Είναι αστυνομικοί της Αστυνομίας που δεν έχουν καμία σχέση με την Επαρχία της Λεμεσού που είχε εμπλακεί στα πρώτα στάδια των ερευνών. Θα υπάρχει ανοικτή γραμμή για να διερευνηθούν οι πληροφορίες που δίδονται εκατέρωθεν».

Ο Γιώργος Σαββίδης ξεκαθάρισε πως κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα επαφές της οικογένειας με τους ανακριτές και θα υπάρξει πλήρης συνεργασία της οικογένειας και της ανακριτικής ομάδας και βεβαίως υπό την καθοδήγηση της ανακριτικής ομάδας. «Η διάρκεια των ανακρίσεων θα είναι τρεις μήνες. Έχουμε συμφωνήσει με τον υπαρχηγό ότι αυτούς τους τρεις μήνες η ομάδα θα δουλεύει αναπόσπαστα και στους τρεις μήνες θα μου δοθεί έκθεση για να δούμε προς προχωρούμε».

Καταλήγοντας, ο Γενικός Εισαγγελέας υπέδειξε πως «έχουμε συμφωνήσει ότι είναι προς το συμφέρον όλων να αποφεύγονται οι δηλώσεις από τον οποιοδήποτε. Για αυτό κάνουμε έκκληση όλοι να σεβαστείτε αυτό το χρονικό διάστημα για να μη δυσχαιρένουμε το έργο των ανακριτών. Θέλω να τελειώσω με μια έκκληση. Εάν ο οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε το οποίο είναι ενδεχόμενο να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο την εξακρίβωση των αιτιών ή των ενόχων, τον παρακαλούμε να δώσει την πληροφόρηση αυτή. Είναι σημαντικό η κάθε πληροφορία να φτάσει εκεί που πρέπει για να καταλήξουμε σε όσο το δυνατό σε θετικά αποτελέσματα».

Σε δηλώσεις της, η μητέρα του 26χρονου Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου ανέφερε πως συμφωνούν ως οικογένεια με τα όσα είπε ο Γενικός Εισαγγελέας και τον ευχαρίστησε για την πρόθεση του να συνεργαστούν και να φτάσουν εκεί που πρέπει, ώστε να τελειώσει αυτός ο ψυχοφθόρος αγώνας που δίνουν εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια, για να αποδείξουν το αληθές και αυτό που ζητά ο ίδιος ο Θανάσης. 

«Το παιδί μας που είναι εκτός τάφου εδώ και δύο χρόνια και ζητά δικαίωση. Η δικαίωση θα έρθει μόνο με τη σύλληψη των δραστών, των δολοφόνων και ηθικών αυτουργών και παρακαλούμε όπως είπε και ο Γενικός, αν κάποιοι είδαν ή γνωρίζουν κάτι να αποταθούν σε εμάς να μας το πουν. Θα βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί θέλουμε να φτάσουμε σε ένα τέλος σε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε κουραστεί, σταμάτησε η ζωή μας εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια, ζούμε σαν ζωντανοί νεκροί. Ζούμε την κηδεία και τον θάνατο του παιδιού μας κάθε μέρα».

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος