Νέα άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Χειροπέδες σε 26χρονο

Νέα άφιξη 21 παράτυπων μεταναστών σημειώθηκε την Πέμπτη στο Κάβο Γκρέκο. Πρόκειται για 14 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα ήταν ασυνόδευτο. Μέλη της αστυνομίας προχώρησαν στην σύλληψη 26χρονου μετανάστη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας «λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα χθες, τα ραντάρ της Λιμενικης και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν να κινείται βάρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές».

Σήμανε συναγερμός και έσπευσε στο σημείο άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας η οποία «εντόπισε την βάρκα το μήκος της οποίας ήταν 7 μέτρα στην οποία επέβαιναν 21 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων οι 14 ήταν άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά, εκ των οποίων το ένα ήταν ασυνόδευτο».

Διαπιστώθηκε ότι η βάρκα τους έμπαζε νερό και στο σημείο έσπευσε και δεύτερη άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με στόχο την μεταφορά των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast.

Μέλη της αστυνομίας «προχώρησαν σε έλεγχο των εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους οι μετανάστες και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά».

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η αστυνομία «ένας εκ των μεταναστών φαίνεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας. Μέλη της αστυνομίας προχώρησαν στην σύλληψη του 26χρονου μετανάστη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι αστυνομικές αρχές διερευνούν και υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών