Ανησυχούν για αντίποινα μετά το επεισόδιο σε σχολείο-Είπε ότι τον έσπρωξε πρώτος

Ούτε δύο βδομάδες δεν έχουν ολοκληρωθεί από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη οι αρμόδιες Αρχές μετρούν τέσσερις υποθέσεις συμπλοκών και επιθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται μαθητές, με το τελευταίο περιστατικό να λαμβάνει χώρα στο Γυμνάσιο της Έμπας και τον τραυματισμό δεκατριάχρονου μαθητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο-Ξυλοφόρτωσαν δεκατριάχρονο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο δεκατριάχρονος μαθητής, σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προχώρησαν οι γονείς του στην Αστυνομία, δέχθηκε επίθεση από δύο συμμαθητές του με μεταναστευτική βιογραφία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο, η Διεύθυνση του σχολείου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας, στην Πάφο, ώστε να γίνει διερεύνηση του περιστατικού και να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδήγησαν στην συμπλοκή.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενός εκ των δύο Σύρων μαθητών που φέρεται να κτύπησαν τον δεκατριάχρονο, η συμπλοκή άρχισε όταν ο δεκατριάχρονος τον έσπρωξε κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος, ωστόσο από τη διερεύνηση του περιστατικού εκκρεμεί ο ισχυρισμός του δεκατριάχρονου μαθητή, ο οποίος μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με το συμβάν, το πρωί της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον REPORTER ο διευθυντής του σχολείου της Έμπας, Ρίνος Στεφανή, η διερεύνηση του περιστατικού βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συνδρομή της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ) του σχολείου και στη συνέχεια θα τύχει ενημέρωσης το αρμόδιο Υπουργείο. «Συλλέγουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να διαπιστώσουμε πως άρχισε η συμπλοκή. Τονίζω πως, η σχολική μονάδα λαμβάνει όλα τα μέτρα για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών», είπε ο κος Στεφανή.

Ανησυχούν για αντίποινα

Την ίδια ώρα, το νέο περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία στους γονείς, οι οποίοι ζητούν την άμεση φρούρηση του σχολείου υπό τον φόβο για αντίποινα, ενώ όπως ανέφερε μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Χριστόδουλος Δημητρίου, είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται σοβαρό περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Ως ομοσπονδία, για άλλη μια φορά επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας για φρούρηση των Γυμνασίων. Έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον πως μπορεί να προλάβει καταστάσεις σαν αυτή που αντιμετωπίστηκε από τη διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου. Παρακαλέσαμε, τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο την Αστυνομία να λάβουν σοβαρά υπόψιν το περιστατικό γιατί μας ανησυχεί η όξυνση του κλίματος και η πιθανότητα αντίποινων», είπε ο κος Δημητρίου.

Παράλληλα ο κος Δημητρίου εξήγησε πως υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις μεταξύ μαθητών, αλλά επρόκειτο για μικροπαρεξηγήσεις. «Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας προς τον μαθητή που κτυπήθηκε και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία οποιουδήποτε εμπλέκεται σε αυτό το επεισόδιο. Δεν νοείται σε σχολική μονάδα να ξυλοκοπείται μαθητής, είτε αυτός είναι Κύπριος, είτε αυτός είναι μαθητής με μεταναστευτική βιογραφία», σχολίασε τέλος ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Πάφου.

Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να βρει λύσεις

Στο Γυμνάσιο, στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία και για το λόγο αυτό οι καθηγητές ζητούν ίση κατανομή των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία σε διάφορα σχολεία, όλων των επαρχιών. Επίσης ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους για να περιοριστούν τα περιστατικά αυτά λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις που απέστειλαν.

Μιλώντας στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σημείωσε πως, πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να βρει λύσεις. «Γνωρίζουμε ότι τα σχολεία μας είναι πολυπολιτισμικά και πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε να μηδενιστούν τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές. Πρόκειται για γεγονότα τα οποία μας ανησυχούν ως εκπαιδευτική οργάνωση αλλά ξεχωριστά ως εκπαιδευτικούς. Έχουμε στείλει επιστολές προς τον Υπουργό Παιδείας με εισηγήσεις και σε μια από αυτές ζητήσαμε συνάντηση, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν λάβαμε απάντηση», είπε ο κος Χατζησάββας.

Με αφορμή το νέο περιστατικό, η οργάνωση των καθηγητών αναμένεται να στείλει νέα επιστολή προς το κ. Προδρόμου μέσα από την οποία θα επισημαίνουν τις εισηγήσεις τους για να προωθηθούν προς υλοποίηση και αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Όπως εξήγησε ο κος Χατζησάββας, ένα από τα πιο σημαντικά αιτήματά τους είναι η τοποθέτηση επιτηρητών ασφαλείας και στα Γυμνάσια. Επίσης, θα ζητήσουν την υλοποίηση αποφάσεων για ανέγερση σχολικών κτηρίων λόγω του υπερπληθυσμού που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σχολεία όπως επίσης και την κατανομή μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία σε περισσότερα σχολεία.

«Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει αυξημένος αριθμός μαθητών. Ο υπερπληθυσμός των μαθητών εντός των σχολικών χώρων είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες  παραβατικές συμπεριφορές. Σε συναντήσεις που είχαμε με τον υπουργό ζητήσαμε την υλοποίηση αποφάσεων για την ανέγερση σχολικών κτηρίων. Δυστυχώς οι αποφάσεις αυτές δεν υλοποιούνται. Παράλληλα, ο υπερπληθυσμός και ο μεγάλος αριθμός μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία οδηγεί σε γκετοποίηση. Δική μας εισήγηση είναι οι μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία να κατανέμονται σε περισσότερα σχολεία», είπε τέλος ο κος Χατζησάββας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Πρόταση ΔΗΠΑ για αποποίηση δικαιώματος επαγγελματικής δραστηριότητας από βουλευτές
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία
Οργή συγγενών για τις ποινές χάδι στους έξι ένοχους για τη φωτιά στο Μάτι-Πέταξαν καρέκλες στην έδρα
Στο άγνωστο οι έρευνες για το θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο-Κανένα σημάδι από τον οδηγό
Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις