Ποινικά αδικήματα για πέντε, οι τέσσερις αστυνομικοί στο πόρισμα για Θανάση

Ευθύνες σε πέντε πρόσωπα, εκ των οποίων οι τέσσερις αστυνομικοί, επιρρίπτει το πόρισμα των ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, για τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας το 2005 και για το οποίο οι Αρχές χωρίς να προχωρήσουν σε σωστή διερεύνηση, όπως καταδεικνύει το πόρισμα των ανακριτών, έδειξαν αυτοκτονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόλαφος το πόρισμα για Θανάση-Δείχνει δολοφονία και κουκούλωμα από Αστυνομία

Ο καθημερινός αγώνας και η επιμονή της μητέρας του άτυχου Θανάση, εδώ και δεκαεπτά χρόνια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες προς τη δικαίωση του παιδιού της, με το πόρισμα των ανακριτών, το οποίο αναμένεται να επιδοθεί αύριο το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, να δείχνει δολοφονία και σοβαρές ελλείψεις στις έρευνες της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος,  οι ποινικοί ανακριτές επιρρίπτουν ευθύνες σε τέσσερα πρώην μέλη της Αστυνομίας και σε ένα πολίτη, οι οποίοι εμπλέκονται στην τότε διερεύνηση της υπόθεσης, με το πιο σημαντικό να θεωρείται το γεγονός πως στο πόρισμα σημειώνεται ελλιπής έρευνα και αμέλεια από την Αστυνομία, αφού χάθηκαν σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης με το πέρασμα των χρόνων. Τα κενά στην έρευνα των Αρχών δείχνει και το γεγονός πως δεν λήφθηκαν τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ούτε σημαντικές καταθέσεις από πρόσωπα που σήμερα θεωρούνται ύποπτα για τον θάνατο του Θανάση.

Το ογκωδέστατο πόρισμα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεί που αποδεικνύουν πως, ο θάνατος του Θανάση οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια δια στραγγαλισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κτυπήθηκε βίαια αλλού και αφέθηκε στη συνέχεια στο γεφύρι της Άλλασσας όπου σκηνοθετήθηκε η αυτοκτονία του, ενώ όταν κτυπήθηκε βρισκόταν με το πρόσωπο προς το έδαφος. Παράλληλα σημειώνεται πως, υπάρχουν έντονες υποψίες για τα τρία πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του Θανάση και τα οποία ανήκαν στο περιβάλλον του.

Τέλος, στο πόρισμα ξεκαθαρίζεται ότι στο στρατόπεδο που εκτελούσε τη θητεία του γινόταν χρήση ναρκωτικών, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματικοί κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν κάτι σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών.

Πάντως ο κύκλος των ερευνών της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με την λήψη 17 νέων καταθέσεων από αστυνομικούς, στρατιωτικούς αλλά και πρώην στρατιώτες που υπηρετούσαν το 2005 με τον άτυχο Θανάση.

Η εν λόγω ποινική ανάκριση, στην οποία εξετάστηκε για πρώτη φορά ο θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού ως δολοφονία είναι η τρίτη που είχε διαταχθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από τα ευρήματα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία εξέτασε οστό του άτυχου 26χρονου, μετά την εκταφή των οστών του, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως ο θάνατός του, οφείλεται σε στραγγαλισμό και όχι σε αυτοκτονία.

Το μπαλάκι, μετά την παράδοση του πορίσματος από τους δύο ανακριτές, θα βρίσκεται στην πλευρά της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία αφού αξιολογήσει τα ευρήματα θα κρίνει κατά πόσον προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού