Έστειλε επιστολή σε Πρόεδρο και Αννίτα για Σουτζιή ο Μυλωνάς-Ζητά άμεση απελευθέρωση

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να πιέσουν τις κατοχικές αρχές, με στόχο την άμεση απελευθέρωση του Ανδρέα Σουτζιή, έστειλε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Παύλος Μυλωνάς.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, εκτός από τους δύο πρώτους πολίτες του κράτους, έστειλε επιστολή και στους ευρωβουλευτές της Κύπρου, για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να ασκήσουν και εκείνοι, εκ της θέσεώς τους, πιέσεις και να συμβάλουν στην απελευθέρωση του κ. Σουτζιή.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μυλωνάς γνωστοποίησε πως τους κάλεσε να καταγγείλουν το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα ξένα κράτη και σε διεθνείς οργανισμούς και τόνισε πως «οφείλουμε, ως πολιτεία, να κινητοποιηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά».

Η ανάρτηση του Παύλου Μυλωνά

«Έχω στείλει σήμερα επιστολές τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους Κύπριους ευρωβουλευτές, ώστε όλοι εκ της θέσεώς τους συμβάλουν στην απελευθέρωση του συμπατριώτη μας από τις κατοχικές αρχές.

Απηύθυνα έκκληση ώστε να καταγγείλουν ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένων κρατών και διεθνών οργανισμών την παράνομη σύλληψη και φυλάκιση Ελληνοκύπριου από το κατοχικό καθεστώς. Ο Ανδρέας Σουτζιής συνελήφθη από τις αρχές του ψευδοκράτους στις 30 Αυγούστου. Εδώ και δεκατρείς μέρες βρίσκεται υπό παράνομη κράτηση στα κατεχόμενα. Οφείλουμε, ως πολιτεία, να κινητοποιηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά».

Ζητά άμεση απελευθέρωση και ο ΔΗΣΥ

Στο μεταξύ, την άμεση απελευθέρωση του Ανδρέα Σουτζιή ζητά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου τύπου του νωρίτερα, υπέδειξε πως ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της παράνομης σύλληψης και κράτησης Κύπριου πολίτη στα κατεχόμενα.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ζητά την άμεση απελευθέρωση του Ανδρέα Σουτζιή, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, «κρατείται παράνομα εδώ και 12 ημέρες από τις κατοχικές αρχές. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στον κ. Σουτζιή απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης χρήσης ασυρμάτου, ενώ οι λεγόμενες «αρχές» του ψευδοκράτους επιχειρούν να του προσάψουν και την κατηγορία της κατασκοπίας».

«Η ενέργεια αυτή των κατοχικών αρχών», συνέχισε ο κ. Δημητρίου, «να κατασκευάσουν έωλες κατηγορίες εναντίον του συμπατριώτη μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την εμμονή του ψευδοκράτους να εκβιάσει και να φιμώσει τις φωνές για επανένωση της πατρίδας μας».

«Εκφράζουμε την ελπίδα ότι οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και τα διαβήματα προς την Ειρηνευτική Δύναμη θα έχουν σύντομα αποτέλεσμα και ο Ελληνοκύπριος να απελευθερωθεί», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Στις 75 σελίδες η ένσταση Γενικού Ελεγκτή επί του αιτήματος της Εισαγγελίας για παύση του-Πρόσθεσε έγγραφα
Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην οικία της με τραύμα στο κεφάλι
Στην Εντατική νοσηλεύεται ο Φίτσο-Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφάλειας της Σλοβακίας
Δεν θα εφεσιβληθεί από Εισαγγελέα η απόφαση για Θανάση-Πηγές αφήνουν σκιές στον Κώστα Κληρίδη
Αγκυροβόλησαν την προβλήτα στην παραλία της Γάζας οι Αμερικανοί
Επικρίσεις Volt σε Εισαγγελέα για μη δίωξη Κατσουνωτού-«Υποσκάπτει τον θεσμό που εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη»
«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», φώναζε η κόρη της 40χρονης που δολοφονήθηκε στο Μενίδι
Ανοιχτό το Υπ. Δικαιοσύνης σε τροποποιήσεις για Αρχή κατά της Διαφθοράς-Μύδροι βουλευτών κατά Εισαγγελέα
Βλέπει εμπρησμό πίσω από τη φωτιά στον κινηματογράφο «Απόλλων» ο Δήμος Λεμεσού