Στο κελί 18χρονος που μπούκαρε μαζί με άλλο σε οικία 72χρονου και τον έκλεψαν

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου την Παρασκευή εναντίον 18χρονου για διερευνώμενη υπόθεση ληστείας σε κατοικία ηλικιωμένων και κλοπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 18 ετών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, και εισόδου ενόπλου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος. Ο 18χρονος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Πάφου να διερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπούκαραν στην οικία 72χρονου, τον απείλησαν με πιστόλι και έφυγαν με χιλιάδες ευρώ

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στις 12 Ιουνίου, 2022, γύρω στις 3.00 μετά τα μεσάνυκτα, δύο πρόσωπα που έφεραν κουκούλες, ενώ ο ένας τους φέρεται να κρατούσε πιστόλι, εισήλθαν σε κατοικία 72χρονου, σε χωριό της επαρχίας Πάφου και αφού μετέβησαν στο υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν ο ηλικιωμένος, απειλώντας τον με το πιστόλι, του απέσπασαν χρηματικό ποσό, αριθμό ρολογιών, και το πορτοφόλι του που περιείχε διάφορα έγγραφα. Η σύζυγος του 72χρονου που βρισκόταν στο σπίτι και μετέβη στο δωμάτιο αφού άκουσε θόρυβο, επίσης αντιλήφθηκε τους δύο υπόπτους, που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή, όπου διαπιστώθηκε η διάρρηξη της κατοικίας, αφού οι δράστες φέρεται να εισήλθαν στο σπίτι από κλειστή αλλά απασφάλιστη πόρτα. Από έρευνες στην περιοχή, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στο παγκέτο δρόμου, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου, από την κατοικία του 72χρονου, το πορτοφόλι του που είχε κλαπεί.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 18χρονου υπόπτου. Την περασμένη Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων και αφού εντοπίστηκε γύρω στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπης, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφτασαν άλλα δύο πλοιάρια με μετανάστες-Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου