Να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι

Η περίοδος των εορτών πέραν από μια ευκαιρία για ξεκούραστη και διάθεση περισσότερου χρόνου με τις οικογένειές μας, μπορεί να αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αυτοκριτική για την πορεία μας, τη χρονιά που φεύγει και για την οριοθέτηση των στόχων για τη χρονιά που έρχεται.

Επιπλέον, είναι αυτές οι μέρες μια ιδιαίτερη πρόκληση για τον καθένα να κοιτάξει δίπλα του, να κοιτάξει γύρω του και να αποδείξει πόσο άνθρωπος είναι και πώς μπορεί να αποδείξει έμπρακτα την ανθρωπιά του.

Ως Δήμος Αραδίππου αναλαμβάνουμε ολόχρονα πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Πέραν από αυτά που ανακοινώνονται, πολλά γίνονται μακριά από τη δημοσιότητα. Αυτά είναι που κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά. Δεν αρκεί να βοηθήσεις κάποιο σε μία δύσκολη στιγμή.

Αυτό που επίσης έχει μεγάλη σημασία είναι να σεβαστείς την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου. Μάλιστα, αν είναι δυνατόν να προσφέρεις κάπου που υπάρχει ανάγκη, χωρίς να το ζητήσουν και τότε η αξία της προσφοράς πολλαπλασιάζεται. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε με απώτερο στόχο να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Κι αυτό είναι κάτι που αναμένουν οι δημότες από αυτούς που έχουν εκλεγεί ως επικεφαλείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Το ανθρώπινο πρόσωπο της δημοτικής αρχής επιζητούν οι δημότες. Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους άξονες της αποστολής μας. Η υπηρεσία προς τους πολίτες, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές και όταν οι επιλογές για τον καθένα περιορίζονται. Αυτές τις σκέψεις που ενδεχομένως γυροφέρνουν στο μυαλό μας αυτές τις μέρες, λόγω του εορταστικού κλίματος, θα πρέπει να τις κρατήσουμε στην καθημερινότητά μας.

Καθημερινά και όχι περιστασιακά να είμαστε περισσότερο άνθρωποι για τους γύρω μας. Να νοιαζόμαστε και να έχουμε έχουμε κατά νου αρχές και αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη φύση, όπως είναι η φιλανθρωπία, η εντιμότητα, ο σεβασμός, η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση. Χωρίς να επιζητούμε την αναγνώριση και τη δόξα, να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωποι μας όταν μας χρειαστεί.

Θερμές ευχές σε όλους για Καλά Χριστούγεννα, Καλό Νέο Έτος, υγεία και ευτυχία σε όλο το κόσμο

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση