Ο ιός παραμονεύει ακόμα ανάμεσα μας!

Ο David Byrne, είπε πώς «Η φυσική επαφή είναι μία ανθρώπινη ανάγκη». Από τα μέσα Μαρτίου του 2020 που πρωτοξεκίνησε η πανδημία, μας έχει στερήσει αυτήν την ανθρώπινη επαφή που επιδρά σαν οξυγόνο στην ψυχολογική μας διάθεση. Στερηθήκαμε και στερούμαστε ακόμα σε πολύ μεγάλο βαθμό, συγγενείς, φίλους, ξαδέρφια κλπ. Είναι απολύτως φυσιολογικό, αυτό να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία του καθενός από εμάς ξεχωριστά και με διαφορετικό τρόπο.

Έγιναν και γίνονται από την πρώτη στιγμή κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Πέραν των συμπληρωματικών μέτρων, που πάρθηκαν κατά καιρούς και παίρνονται ακόμα ο εμβολιασμός φαίνεται να είναι η μόνη λύση που θα κτυπήσει στην ρίζα του το κακό. Ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας έχει εμβολιαστεί και τηρεί τα εκάστοτε μέτρα που παίρνονται. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων που δεν τηρούν ούτε τα μέτρα, αυτών στων αρνητών. Τι άλλο θέλουν να ζήσουμε για να πεισθούν ότι υπάρχει πανδημία; Χθές, ανακοινώθηκε νέα μετάλλαξη στην Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχουν χώρες που μπαίνουν ξανά σε lockdown.

Εμείς που έχουμε εμβολιαστεί και ακολουθούμε όλα τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, τι φταίμε;; Θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και η ζωή μας να βρεί τους παλιούς της ρυθμούς.

Όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι και παρουσιάζονται συνεχώς κρούσματα αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει.

Ας προβληματιστούμε σοβαρά όλοι μας...

Παναγιώτα Κυριάκου

 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση