Ακρίβεια και στις σχολικές καντίνες-Αυξημένες κατά 10% οι τιμές, ενοχλημένοι οι αρμόδιοι

Με μικρό καλάθι αναμένεται να ανεβάσουν ρολά τα κυλικεία στα σχολεία, με τους αρμόδιους να παρουσιάζονται ενοχλημένοι και απογοητευμένοι με τις αποφάσεις που έχει λάβει το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά στις αυξήσεις των προϊόντων που θα πουλούν. Μάλιστα, ο σύνδεσμός τους τονίζει ότι αναμένεται να ξεκινήσει τη σχολική χρονιά με προβλήματα και το θέμα των τιμών θα τους απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας έστειλε χθες στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Κυλικειαρχών τον τιμοκατάλογο των προϊόντων που θα πωλούνται στα σχολεία, με τις τιμές να είναι αυξημένες σε σχέση με τις περσινές, του ύψους του 10%. Και αυτό επειδή ακολουθεί την αυξητική τάση που παρατηρείται στην υπόλοιπη αγορά, όπου οι τιμές των προϊόντων έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα.

Ωστόσο, αυτό το 10% δεν έχει φέρει χαμόγελα στους κυλικειάρχες, καθώς θεωρούν ότι είναι πολύ... μικρό ποσοστό, σε σχέση με τις τιμές που επικρατούν στην υπόλοιπη αγορά, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί πρόβλημα και με τα έξοδα κάλυψης.

«Η αύξηση του 10% είναι σε όλα τα προϊόντα. Δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό το 10%. Εμείς, αυτό που ζητήσαμε είναι να σημειωθεί μία λογική αύξηση των τιμών που παρατηρούνται στην αγορά. Αυτό το κάναμε από την περίοδο της πανδημίας, αλλά και μετά που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Δεν έγινε και μετά από πολλές συζητήσεις, το Υπουργείο Παιδείας κατέληξε σε αυτό το ποσοστό», ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κυλικειαρχών, Βαγγέλης Μαππουρίδης.

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συγκεκριμένη αύξηση, θα περιμένουν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και στη συνέχεια θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θεωρούν ότι το θέμα θα τους απασχολεί για αρκετό καιρό. Την ίδια ώρα, ο κ. Μαππουρίδης θέλησε να απαντήσει και σε αναφορές περί αυξήσεων των τιμών των προϊόντων προς το προσωπικό.

«Λέχθηκε ότι έχουν ακριβύνει τα ποτά για το προσωπικό των σχολείων. Εμείς έχουμε τους καταλόγους των ποτών, για όλη τη δημόσια υπηρεσία. Δεν ευσταθούν αυτές οι αναφορές. Οι τιμές μας είναι πολύ πιο χαμηλές από ό,τι στα περίπτερα ή τους φούρνους. Είναι τουλάχιστον 30-40% η διαφορά, αλλά εμείς δεν είμαστε επιχειρηματίες. Δεν ζητήσαμε στήριξη από το Υπουργείο. Θα ξεκινήσουμε με κάθε επιφύλαξη και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ο τιμοκατάλογος για τα σημαντικότερα προϊόντα στη Δημοτική Εκπαίδευση 

Ο τιμοκατάλογος για τα σημαντικότερα προϊόντα στη Μέση Εκπαίδευση 

 

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα