Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Καμία σκέψη για επαναφορά μέτρων από το Υπ. Υγείας-Κλειδώνει ο οδικός χάρτης

  27/08/2022 14:23
Καμία σκέψη για επαναφορά μέτρων από το Υπ. Υγείας-Κλειδώνει ο οδικός χάρτης

Καμία σκέψη για επαναφορά μέτρων από το Υπ. Υγείας-Κλειδώνει ο οδικός χάρτης

  27/08/2022 14:23

Δεν τίθεται θέμα επαναφοράς μέτρων τα οποία εφαρμόστηκαν στο παρελθόν ως μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας, παρά μόνο αποφάσεις, οι οποίες θα αφορούν τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στις σχολικές μονάδες και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Ο υπουργός Υγείας, έλαβε χθες γραπτώς τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, οι οποίες αφορούν τον οδικό χάρτη που ετοιμάζεται για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας τους επόμενους μήνες και κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη θα οριστικοποιηθεί. Την Τετάρτη, θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο λειτουργός επικοινωνίας του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε πως ο οδικός χάρτης θα αφορά κυρίως τις δράσεις και τον προγραμματισμό της διαχείρισης της πανδημίας. «Στην συνάντηση που θα έχει ο υπουργός με τα μέλη της ΣΕΕ θα συζητηθούν κάποιες εισηγήσεις των ειδικών και θα επικυρωθούν κάποια πρωτόκολλα για τις σχολικές μονάδες».

Όσον αφορά τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, ο κος Αθανασίου είπε πως κατά τη πρώτη μέρα τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ανίχνευσης αντιγόνου, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα κλειδώσει στη σύσκεψη.

Αυτό που εκκρεμεί, συμπλήρωσε, είναι να αποφασιστεί η συχνότητα επιτήρησης των μαθητών, εάν δηλαδή θα γίνεται συχνός ή τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος. Σχετικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας ο κος Αθανασίου ανέφερε πως θα πρέπει να παραμείνει υποχρεωτική για άτομα άνω των 12 ετών σε κλειστούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίστηκε νέο περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων-Στο νοσοκομείο 18χρονος

Πέντε μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο

Την ίδια ώρα, η Κύπρος μετρά μέχρι στιγμής, πέντε συνολικά επιβεβαιωμένα περιστατικά του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, αφού χθες ανακοινώθηκε το πέμπτο κρούσμα που αφορά άνδρα ηλικίας 18 ετών.

Όπως ανέφερε ο κος Αθανασίου, το νέο περιστατικό επιβεβαιώθηκε μετά από διενέργεια μοριακής εξέτασης στο νοσοκομείο Αναφοράς που είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, εφαρμόζονται άμεσα τα πρωτόκολλα διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών και αρχίζει η ιχνηλάτιση και ενημέρωση των επαφών από την μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης».

Μέχρι στιγμής, όλα τα περιστατικά που επιβεβαιώθηκαν στην Κύπρο, είχαν πολύ καλή κλινική εικόνα και μετά από λίγες ημέρες, λαμβάνουν εξιτήριο για να συνεχίσουν τον περιορισμό τους στο σπίτι τους.

Παράλληλα, ο κος Αθανασίου σημείωσε πως η Κύπρος είναι μια από τις πρώτες χώρες που εξασφάλισε το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων και έχει προχωρήσει σε τέσσερις συνολικά εμβολιασμούς, ενώ τρία άτομα που είναι στενές επαφές του πέμπτου επιβεβαιωμένου περιστατικού, έδειξαν ενδιαφέρον για να λάβουν το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώθηκαν άλλοι δεκαέξι θάνατοι από κορωνοϊο, στα 2.154 τα νέα κρούσματα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας