Έξαλλοι οι γιατροί με την επίθεση στο ΤΑΕΠ-Κατέρχονται σε δίωρη στάση εργασίας

Έντονη είναι η αντίδραση των γιατρών, μετά την επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός τους στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το βράδυ της Τετάρτης, με την οργάνωση των κυβερνητικών ιατρών να ανακοινώνει δίωρη στάση εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΑΣΥΚΙ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εις βάρος ιατρού εν ώρα καθήκοντος στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Προστίθεται ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας αύριο 26 Αυγούστου 2022 από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 11:00 π.μ. θα διεξαχθεί δίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Κατά τη στάση εργασίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

«Καλούμε κάθε αρμόδιο όπως επιτέλους αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα ΤΑΕΠ αλλά και στα δημόσια νοσηλευτήρια γενικότερα», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προκαλούσαν ανησυχία στο νοσοκομείο-Επιτέθηκαν σε αστυνομικό και ιατρικό λειτουργό

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, η Αστυνομία συνέλαβε τρεις νεαρούς, οι οποίοι προκαλούσαν ανησυχία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ ένας εξ αυτών ύβριζε και επιτέθηκε σε ιατρικό λειτουργό, αλλά και αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, δεκαπέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν καθήκον στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετέβη στον χώρο πρώτων βοηθειών, για να επιληφθεί συγκεκριμένου επεισοδίου.

Στον χώρο βρισκόταν αριθμός προσώπων, τα οποία φώναζαν, με αποτέλεσμα το μέλος της Αστυνομίας να τους προσεγγίσει και να τους καλέσει να σταματήσουν και να απομακρυνθούν, πράγμα το οποίο έπραξαν.

Κατά την αποχώρησή τους, κάποια από τα εν λόγω πρόσωπα, εισήλθαν σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στην είσοδο του χώρου των πρώτων βοηθειών, με έναν εξ’ αυτών, να εξυβρίζει τόσο το μέλος της Αστυνομίας, όσο και επί καθήκοντι ιατρό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Το μέλος της Αστυνομίας, προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον συλληφθέντα που βρισκόταν εντός οχήματος, με αποτέλεσμα την ίδια ώρα ο οδηγός του αυτοκινήτου, να εκκινήσει το όχημα και να αναπτύξει ταχύτητα, διανύοντας μια απόσταση 90 περίπου μέτρων (πριν τελικά ακινητοποιηθεί) με ανοικτή πόρτα και με το μέλος της Αστυνομίας, να βρίσκεται εντός του οχήματος.

Ένας εκ των προσώπων μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε το μέλος της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Στη σκηνή κλήθηκαν επίσης άλλα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προέβησαν στη σύλληψη ακόμη δύο προσώπων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα