Η ασυνήθιστη πρακτική του ΤΕΠΑΚ-Καλεί οικογένειες να φιλοξενεί φοιτητές για 200 ευρώ

Μία ασυνήθιστη πρακτική αποφάσισε να εφαρμόσει το ΤΕΠΑΚ, το οποίο καλεί οικογένειες στη Λεμεσό να… υιοθετήσουν φοιτητές και να λαμβάνουν επίδομα.

Συγκεκριμένα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, αποφάσισε να εφαρμόσει μία πρακτική που παρατηρείται στις ΗΠΑ, αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή είναι η εξεύρεση διαμερίσματος για τους φοιτητές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η εξασφάλιση διαμονής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα/πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εκτός Λεμεσού φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ.Η ζήτηση ιδιωτικών διαμερισμάτων υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά. Οι διαθέσιμες εστίες του Πανεπιστημίου και της Αρχιεπισκοπής δεν αρκούν. Οι απαιτήσεις ενοικίου για ιδιωτικά διαμερίσματα είναι εξωφρενικά υψηλές. Αριθμός φοιτητών/τριών δεν μπορεί να σπουδάσει υπό αυτές τις συνθήκες.

«Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη και επιτυχημένη. Την Οικογενειακή Φιλοξενία για Φοιτητές/τριες. Η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας είναι μια διευθέτηση στην οποία ένας/μια ενεργός/ή Φοιτητής/τρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας για μια περίοδο που μπορεί να διαρκεί από μερικούς μήνες μέχρι και το σύνολο της διάρκειας σπουδών».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας δίνει σε ένα/μια φοιτητή/τρια τη δυνατότητα να διαμένει σε ένα ασφαλές και φιλόξενο οικογενειακό σπίτι στη Λεμεσό, καταβάλλοντας ένα χαμηλό, συμβολικό μηνιαίο τέλος διαμονής (€200) ώστε ο/η Οικοδεσπότης να καλύπτει τα βασικά πρόσθετα έξοδα. Δεν περιλαμβάνει διατροφή/γεύματα».

Καταλήγοντας, σημειώνεται πως «το Γραφείο Στέγασης της Υπηρεσίας σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας έχει σχεδιάσει, συντονίζει και υποστηρίζει χωρίς οποιαδήποτε χρέωση αυτό το πρόγραμμα. Η διαδικασία έχει ανοίξει».

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου