Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα-Αποκόπτονται δρόμοι

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχωρεί για δεύτερη Κυριακή, στις 21 Αυγούστου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας, σε συνεργασία με απόδημους και τη νεολαία διεκδικώντας, όπως αναφέρει, ισονομία και ισοπολιτεία για την κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του Κ.Σ. Ίνειας, Γιάγκου Τσίβικου, η απόφαση λήφθηκε κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης. Αποφασίστηκε όπως διοργανωθεί νέα διαμαρτυρία για το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα την ερχόμενη Κυριακή στις 11:00 στην παραλία της Λάρας.

Ο κ. Τσίβικος είπε πως οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας προσκαλούν τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή και την Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας να διακόψουν τις διακοπές τους και να μεταβούν στο χώρο, ώστε στην παρουσία τους να εξακριβωθεί ο πραγματικός αριθμός των χελώνων που χρόνο με τον χρόνο πολλαπλασιάζονται.

Είπε ακόμη πως θα αποκοπούν εκ νέου όλοι οι δρόμοι προς Λάρα και Ακάμα και οι δρόμοι που οδηγούν από την Ίνεια σε Λάρα και Ακάμα.

Ο κοινοτάρχης της Ίνειας κάλεσε τους αρμόδιους  να μην προχωρήσουν στην εξαγγελία του υπό εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου, σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί ταφόπλακα, κατά την έκφραση του.

Σημείωσε πως η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Πρέπει συνέχισε οι ιδιοκτήτες γης «να δώσουμε ξανά παλμό και δυνατό μήνυμα σε όσους αποφασίζουν για τις περιουσίες μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Πρόσθεσε πως όλοι «πρέπει να βάλουν πάνω από όλα το θέμα των περιουσιών τους που τους ταλαιπωρεί εδώ και 33 χρόνια».

Επίσης ο κ. Τσίβικος έστειλε το μήνυμα  ότι δεν πρόκειται να δεχτούν κανένα τοπικό σχέδιο, δεν θα δεχτούν τετελεσμένα, προσθέτοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Ανακοίνωσε τέλος πως για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρξει λεωφορείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου