Έξαλλοι οι Οικολόγοι με τον κοινοτάρχη Ίνειας-«Απειλεί να καταστρέψει βιότοπους»

Έξαλλο είναι το Κίνημα Οικολόγων με τον κοινοτάρχη της Ίνειας, Γιάγκο Τσίβικο, ο οποίος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είχε αναφέρει πως θα ανασκάψει όλες τις σηματοδοτημένες φωλιές των χελωνών στην παραλία της Λάρας, αφού υποστηρίζει ότι οι περισσότερες είναι πλαστές, με το κόμμα να εμφανίζεται φανερά ενοχλημένο και από την απουσία αντίδρασης από πλευράς Κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων τονίζει πως «με έκπληξη ακούσαμε τις δηλώσεις του κοινοτάρχης Ίνειας κ. Τσίβικου στα ΜΜΕ την περασμένη Κυριακή από το χώρο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας στην περιοχή της Λάρας ότι την ερχόμενη Κυριακή θα προχωρήσει να ανασκάψει όλες τις σηματοδοτημένες φωλιές των χελωνών στην παραλία της Λάρας προκειμένου να αποδείξει ότι τάχα οι περισσότερες σηματοδοτήσεις είναι πλαστές».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως επανέρχεται, δυστυχώς, μετά από πολλά χρόνια το επιχείρημα ότι η Λάρα δεν αποτελεί βιότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα και πράσινη χελώνα, αλλά ένα δημιούργημα των περιβαλλοντιστών.

«Περιμέναμε ότι τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα θα επιδείκνυαν ευαίσθητα αντανακλαστικά και θα έσπευδαν να τοποθετηθούν άμεσα δημόσια βάζοντας στη θέση του τον κοινοτάρχη που απειλεί να επέμβει καταστροφικά σε ένα από τους πιο σημαντικούς βιότοπους της χώρας μας».

Μέσα από την ανακοίνωση είναι εμφανής και η ενόχληση του κόμματος, με την απουσία αντίδρασης από πλευράς Κυβέρνησης. «Δυστυχώς ούτε τα αρμόδια τμήματα , ούτε ο αρμόδιος υπουργός έδειξαν να ενοχλούνται από τις απαράδεκτες δηλώσεις του κοινοτάρχη Ίνειας».

Καταλήγοντας, τονίζεται πως «είναι καιρός να γίνει αντιληπτό ότι πρώτη προτεραιότητα σε κάθε σχέδιο για την περιοχή πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και μέσω αυτής η δημιουργία συνθήκων ανάπτυξης και ευημερίας για τους κατοίκους της περιοχής. Μόνο μια τέτοιου είδους συνύπαρξη μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA