Ένταση στα κατεχόμενα για τη συνένωση των «δήμων», διαμαρτυρίες και αντιδράσεις

Μετά από πολύωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας με τα «δημοτικά» οχήματα, μπροστά από τη «βουλή», οι «δημοτικοί» υπάλληλοι στα κατεχόμενα απέσυραν το πρωί γύρω στις 11 τα αυτοκίνητα, δίδοντας τον κεντρικό αυτό δρόμο στην κυκλοφορία και πάλι, ενώ οι συντεχνίες τους θα συνεδριάσουν το μεσημέρι για να αποφασίσουν πώς θ’ αντιδράσουν στο «νομοσχέδιο» για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η αυθόρμητη συγκέντρωση των εργαζομένων στους «δήμους» έγινε στις 20.30 χθες, όταν έγινε γνωστό πως στην αρμόδια «ad hoc επιτροπή» στη «βουλή» για τη μεταρρύθμιση, συζητείτο το θέμα και επρόκειτο να γίνει ψηφοφορία για το αν θα περάσει ή όχι η μείωση του αριθμού των «δήμων».

Να σημειωθεί ότι οι «δημοτικές εκλογές» έχουν ορισθεί για τις 27 Οκτωβρίου και η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ θέλει να περάσει τη μεταρρύθμιση με τη μείωση των «δήμων» από 28 σε 15, ώστε οι «εκλογές» να γίνουν για τους 15 «δήμους».

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μείωση των «δήμων». Τελικά το «νομοσχέδιο» εγκρίθηκε με πλειοψηφία στην «ad hoc επιτροπή» μετά από 17,5 ώρες συνεδρίας, που ξεκίνησε χθες στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4.30 σήμερα τα ξημερώματα. Το «νομοσχέδιο» θα παραπεμφθεί για ψήφιση στην ολομέλεια με την αντίθεση στάση της αντιπολίτευσης.

Το «νομοσχέδιο» για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ψηφιστεί με τρόπο που δεν θα θίξει τα δικαιώματα των «δημοτικών» εργαζομένων, δήλωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας BES, Μουσταφά Γιαλίνκαγια λέγοντας ότι εφόσον έχει παραπεμφθεί στην ολομέλεια είναι πλέον ποιτικό ζήτημα "πολιτικής απόφασης".

Σημειώνεται επίσης ότι στην πολύωρη συνεδρία της α«ad hoc επιτροπής» συμμετείχαν ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, οι δύο εταίροι της «κυβέρνησης» και «υπουργοί», Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί, και οι «υπουργοί δημοσιονομικών, οικονομίας, εσωτερικών, παιδείας, γεωργίας, υγείας και εργασίας».

Η «ad hoc επιτροπή» απαρτιζόταν από έναν «βουλευτή» του ΡΤΚ και δύο του ΚΕΕ. Εκτός από αυτούς όμως συμμετείχαν «βουλευτές» μη μέλη, 13 και 7 αντίστοιχα από τα δύο κόμματα καθώς και ο αρχηγός του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Στη σημερινή συνεδρία των συντεχνιών εκτός από τη συντεχνία των «δημοτικών» υπαλλήλων BES συμμετέχουν η DEVİş και η συντεχνία των εργαζομένων Αμμοχώστου Genel İş , η οποία είχε προβεί σε απεργίες στον «δήμο» Αμμοχώστου που είναι από τους πλέον προβληματικούς οικονομικά.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι πρόκειται για μια κηλίδα ντροπής για τη «βουλή» και πως μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση του «νομοσχεδίου» από «ad hoc επιτροπή», μπροστά τους υπάρχει μια νομική διαδικασία και «το σοκάκι», εννοώντας διαμαρτυρίες στους δρόμους.

Ή θα αποδεχθούμε το χάος που δημιουργεί η νοοτροπία «το έκανα και έγινε» στους «δήμους», το προσωπικό και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες ή θα πούμε «σταμάτα» με τον αγώνα που θα δοθεί στη «βουλή», τη δικαιοσύνη και τα σοκάκια, δήλωσε ο κ. Ερχιουρμάν με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί