Έλαβαν προφορικές διαβεβαιώσεις αλλά δεν πείστηκαν στο Μιτσερό-Ζητούν δημόσια τοποθέτηση

Προφορικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης, ότι αναστέλλονται οι εργασίες στο χώρο που έχει υποδειχθεί ότι θα μεταφερθεί η μονάδα ασφαλτικού, οι κάτοικοι Μιτσερού, ωστόσο δεν έχουν πεισθεί, αφού διαμηνύουν ότι θέλουν την τοποθέτηση των αρμοδίων γραπτώς.

Οι κάτοικοι από τις δώδεκα κοινότητες που επηρεάζονται βρίσκονταν και σήμερα στο σημείο που είχαν αποκλείσει, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία που είχαν ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης, ωστόσο η κατάσταση δεν ήταν τόσο έκρυθμη και δεν παρατηρήθηκαν οι ίδιες εντάσεις όπως την προηγούμενη ημέρα. Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές ασκούσαν πιέσεις προς την Κυβέρνηση, ώστε να παρέμβει και να δοθεί ένα τέλος στην όλη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζουν τα δυναμικά μέτρα oι διαμαρτυρόμενοι στο Μιτσερό-Ενοχλημένοι με Νουρή

Τελικά, οι πιέσεις τους έπιασαν τόπο, αφού ένας εκ των κοινοταρχών της περιοχής έλαβε ενημέρωση από το Προεδρικό ότι οι εργασίες θα σταματήσουν, μέχρι τις 25 Αυγούστου, όποτε και ορίστηκε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν προφορικά και μία λατινική έκφραση λέει verba volant scripta manent.

«Θέλουμε τις διαβεβαιώσεις γραπτώς ή με δημόσια τοποθέτηση από πλευράς της Κυβέρνησης. Θέλουμε να δηλώσουν ότι σταματάνε οι εργασίες στην περιοχή, ότι αποχωρεί ο εκσκαφέας και ότι δεν θα μπει περίφραξη στο χώρο και θα έχουμε ελεύθερη πρόσβαση», ανέφερε στον REPORTER μία εκ των εκπροσώπων της ομάδας πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν δράσει», Ειρήνη Σταύρου.

Πάντως, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα μείνουν στο σημείο μέχρις ότου υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή, που να τους ικανοποιεί, ενώ δηλώνουν έτοιμοι για κλιμάκωση σε περίπτωση που δεν υπάρξει η τοποθέτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση στη διαδήλωση στο Μιτσερό-Αστυνομικοί σπρώχνουν και φωνάζουν σε πολίτες

Ενοχλημένοι με το Νουρή

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές παρουσιάζουν μία ενόχληση με τη στάση που διατηρεί ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, Νίκος Νουρής, καθώς από την ημέρα που έχει ξεκινήσει η διαδήλωση, δεν υπήρξε οποιαδήποτε τοποθέτηση. Μάλιστα, οι κοινοτάρχες θεωρούν ότι ο υπουργός τηρεί την εν λόγω στάση, καθώς δεν θέλει να επωμιστεί την οικονομική αποτυχία, σε περίπτωση που σταματήσουν οι εργασίες.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι αλλά και οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση προς το Δικαστήριο, ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση του ενδιάμεσου διατάγματος, βάσει του οποίου θα τερματιστούν οι διαδικασίες, μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθησαν δύο Κοινοτάρχες-Παρεμπόδισαν εκσκαφέα να αρχίσει εργασίες για ασφαλτικό

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο