Καζάνι που βράζει η Αγγλική Σχολή-Στους δρόμους οι καθηγητές για τις απολύσεις

Δεν λέει να κοπάσει η φουρτούνα που ξέσπασε στην Αγγλική Σχολή, όσον αφορά στην απόφαση της Διεύθυνσης του εκπαιδευτικού ιδρύματος να εισηγηθεί την απόλυση τριών μελών του καθηγητικού προσωπικού, οι οποίες μάλιστα ανήκουν στους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού σώματος των εκπαιδευτικών. Η πρόσφατη επιστολή που στάλθηκε στους καθηγητές του σχολείου, βάσει της οποίας τους ενημερώνει για την απόφαση της ερευνητικής επιτροπής της Σχολής να απολύσει τις τρεις γυναίκες που ηγούνται της Συντεχνίας του σχολείου, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους, οδηγώντας τους να λάβουν μέτρα.

Για ακόμη μία φορά οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής βγαίνουν στους δρόμους, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την επιστολή που έλαβαν. Συγκεκριμένα, από τις 8:30 το πρωί, οι καθηγητές μαζεύτηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ερευνητικής επιτροπής, να προχωρήσει με την εισήγηση της απόλυσης των τριών καθηγητριών, ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή άλλο αρμόδιο, για να συζητήσουν το θέμα.

Η χρονική περίοδος που εστάλη στους καθηγητές η επιστολή για εισήγηση της απόλυσης των τριών καθηγητριών προκαλεί διάφορα ερωτήματα στους καθηγητές και όχι μόνο, αφού αυτό έγινε εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών. Κάτι, που όπως αναφέρουν πληροφορίες του REPORTER από καλά ενημερωμένη πηγή, εκλαμβάνεται ως καταδίωξη από πλευράς καθηγητικού προσωπικού, αλλά και μία ενέργεια να τους φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από το Προεδρικό οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής για την απόφαση απόλυσης τριών μελών της

Εναντίον των τριών καθηγητριών, από τον περασμένο Οκτώβριο, βρισκόταν σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα, έπειτα από παράπονο που είχε υποβάλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, η ίδια η Διεύθυνση. Πάντως, οι καθηγητές θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολούθησε, δεν έγινε σωστά και θεωρούν ότι πίσω κρύβονται συμφέροντα, ενώ κάνουν λόγο και για διαφθορά εντός της Σχολής.

Όπως ανέφερε η συνδικαλιστική συντεχνία των εκπαιδευτικών στην ανακοίνωσή της, η εισήγηση για απόλυση των τριών καθηγητριών, προέρχεται από τα δύο μέλη της διευθυντικής ομάδας που ανέλαβαν την πειθαρχική έρευνα εναντίον τους και αναμένεται τις επόμενες μέρες να τεθεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου για επικύρωση.

«Δυστυχώς φαίνεται πως η διεύθυνση της Σχολής είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε άδικες, αυθαίρετες και παράνομες απολύσεις, παρά τις προειδοποιήσεις μας και παρά τις αντιδράσεις του συνόλου των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας. Η αγωνία τους να ικανοποιήσουν τον διευθυντή, που άρχισε ήδη να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο "εκκαθάρισης" της Σχολής, είναι προκλητική και φυσικά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» προστίθεται.

Στην ανακοίνωση, οι καθηγητές κάλεσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, έστω και την υστάτη, να απορρίψει «την επαίσχυντη και αυθαίρετη», όπως την χαρακτηρίζουν, εισήγηση για απόλυση των εκπροσώπων τους και να επιδείξει επιτέλους την υπευθυνότητα που αρμόζει σε ένα σχολείο, όπως η Αγγλική Σχολή. Μάλιστα, τονίζουν ότι θα είναι ευθύνη του ΔΣ που δεν θα ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς όπως αναφέρουν επέλεξαν να αρχίσουν τώρα πειθαρχικές διαδικασίες, για γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλληλοκατηγορίες, φωνές και στο βάθος… σχολείο-Μυρίζει μπαρούτι η Αγγλική Σχολή

Είχε συζητηθεί στη Βουλή το πρόβλημα

Στο μεταξύ, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Αγγλική Σχολή είχαν απασχολήσει και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, σε μία από τις τελευταίες της συνεδρίες πριν την ολοκλήρωση των εργασιών, για την καλοκαιρινή περίοδο. Μία συζήτηση που ήταν αρκετά έντονη, αφού ουκ ολίγες φορές οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αλληλοκατηγορίες.

Μάλιστα, στη συνεδρία έγινε και αναφορά στη χρήση πρακτικών παλαιάς συνεδρίας της Επιτροπής, που είχε εξεταστεί ξανά το θέμα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μίας εκ των τριών καθηγητριών. Κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους βουλευτές και κυρίως στον πρόεδρο της Επιτροπής, αφού δεν είχε ζητηθεί άδεια για να χρησιμοποιηθούν.

Όπως είχε αναφερθεί τότε στη Βουλή, αλλά και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του REPORTER, ο λόγος που η Διεύθυνση της Σχολής θέλησε να τα χρησιμοποιήσει είναι επειδή θεωρεί ότι στην εν λόγω συνεδρία στην οποία αναφέρονται τα πρακτικά, είχε γίνει αναφορά από την επηρεαζόμενη καθηγήτρια, που ήταν ενάντια στον Διευθυντή.

Πάντως, έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι υπήρξε παραδοχή ενώπιον της Επιτροπής για παρουσία μίας λίστας με δεκατρία ονόματα, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να εκφράζουν ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την ακύρωση απόλυσης καθηγητριών της Αγγλικής Σχολής ζητά η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο