Καρφιά Ιωάννου για το διορισμό Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ-«Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων»

Καρφιά για το διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου, ως μέλους του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Η απόφαση για διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, σε αντικατάσταση του Δήμου Δημοσθένους, μέχρι στις 21 Νοεμβρίου έφερε την αντίδραση του κ. Ιωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση του αναφέρει ότι «είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, «είναι πλέον ξεκάθαρο ποιες είναι οι προθέσεις κάποιων διορίζοντας στο ΔΣ ΟΑΥ κάποιον που πολεμούσε και πολεμά το ΓεΣΥ για τους δικούς του λόγους (που είναι σεβαστοί) και αποκαλούσε τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ αποστάτες».

Σημειώνει επίσης πως «επιπλέον υπάρχει καταφανής σύγκρουση συμφερόντων αφού στο ΔΣ ΟΑΥ αποφασίζονται θέματα όπως οι αμοιβές ιατρών κλπ».

Επισημαίνει ακόμα ότι «στην παράδοση του Υπουργείου πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει στον Υπουργό "το ΓεΣΥ και τα μάτια σου". Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τιμητικό επίδομα σε αιχμάλωτους και αύξηση των ολοήμερων σχολείων ενέκρινε το Υπουργικό

Έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), Μάριου Κουλούμα, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως, «δυστυχώς ότι κτίστηκε με κόπο και αίμα με καθυστέρηση δεκαετιών, τον τελευταίο χρόνο οι προσπάθειες είναι να χαλαστεί και να αποδομηθεί, σήμερα έπεσε και το φύλο συκής».

 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Αντιαναιμικού Συνδέσμου και μέλος της ΟΣΑΚ, Μίλτος Μιλτιάδους, παραθέτοντας παλαιότερα άρθρα που αφορούσαν την πρόταση για διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο ΔΣ του ΟΑΥ, και την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη, έγραψε «δύο τυχαία αποσπάσματα από δηλώσεις (11/4) και αποφάσεις (12/7)».

 

Δειτε Επισης

Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας