Ετοίμασε πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων το ΑΚΕΛ

Πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, ετοίμασε το ΑΚΕΛ, ενώ το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι αύριο μαθητές, γονείς και καθηγητές πορεύονται έξω από το Προεδρικό «σε μια, θα έλεγα, ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις τετραμήνων».

Όπως ανέφερε, αυτές οι εξετάσεις έχουν ήδη θυματοποιήσει χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές, με κίνδυνο να τους στερήσουν την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

«Παράλληλα, έχουν θυματοποιήσει και έχουν δημιουργήσει τεράστια ψυχολογικά και άλλα προβλήματα σε όλους τους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης. Τώρα οι κυβερνώντες θέλουν αυτό τον θεσμό των καθολικών εξετάσεων να τον επεκτείνουν και στη Δημοτική Εκπαίδευση, ξεκινώντας, αν είναι δυνατόν, από την Α’ τάξη Δημοτικού», πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το ΑΚΕΛ κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έστω και την ύστατη να κάμει δεύτερες σκέψεις, «να αντιληφθεί το παιδαγωγικό έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος χιλιάδων μαθητών, αλλά και των γονιών τους και να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιο ζήτημα».

«Ως ΑΚΕΛ έχουμε ετοιμάσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων. Αυτή η πρόταση νόμου, όμως, θα πρέπει να κατατεθεί εάν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής, ειδάλλως θα ερμηνευθεί από την κυβέρνηση ως ψήφος εμπιστοσύνης για τις εξετάσεις τετραμήνων. Θα ήθελα και δημόσια να καλέσω τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, να συμπορευθούν μαζί μας για να δώσουμε λύση ή τουλάχιστον να ασκήσουμε εκείνη την αποτελεσματική πίεση προς την κυβέρνηση για να υποχρεωθεί να δώσει λύση», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί εκτάκτως το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, ελπίζουμε στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, διότι είναι ένα τεράστιο ζήτημα, έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς και τα σχολεία και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τις στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»