Ζητούν ενίσχυση στελέχωσης και απέχουν από πτητικές δραστηριότητες τα μέλη του Τμήματος Δασών

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), του Κλάδου Τμήματος Δασών, στη Μονάδα Πτητικών Μέσων, αποφάσισαν όπως απέχουν από την οποιαδήποτε πτητική δραστηριότητα και συμμετοχή στο πρόγραμμα επιφυλακής για δασική προστασία, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου, 2022, που οριοθετείται η έναρξη της περιόδου υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, ανακοίνωσε η ΑΣΔΥΚ την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η συντεχνία με επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Πετρίδη και Κώστα Καδή, αντίστοιχα, ζητά την ενίσχυση της στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό, πρώτιστα με έμπειρους πιλότους, και της υλικοτεχνικής υποδομής, με επαρκή αριθμό αεροσκαφών της Μονάδας Πτητικών Μέσων.

Στο δελτίο Τύπου προσθέτει πως παρά τις βελτιωτικές κινήσεις, που δρομολογήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση προς ενίσχυση της Μονάδας, παραμένουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία θέτουν υπό επισφάλεια την επάρκεια της Μονάδας σε κρίσιμες ώρες, με την εκδήλωση μιας μεγάλης πυρκαγιάς.

«Η Μονάδα ταλανίζεται από την έλλειψη πιλότων, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η Κυβέρνηση να εκμισθώνει έναντι υψηλού κόστους υπηρεσίες πιλότων από άλλες χώρες όπως και αεροσκάφη, καθώς είναι ανεπαρκής ο αριθμός τους», αναφέρει περαιτέρω.

Συνάμα, η ΑΣΔΥΚ στις επιστολές προς τους Υπουργούς προτείνει αυτονόμηση της Μονάδας, προκειμένου να αποκτήσει αυτοτέλεια και με την παράλληλη εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης περιστατικών, θα δύναται να εκτελεί αποτελεσματικότερα την αποστολή της και επαναφορά του επιδόματος πτήσης στους πιλότους, (καταβαλλόταν ως το 2012), αφού εκτιμάται ότι αυτό το ωφέλημα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πιλότων για εργοδότηση στη Μονάδα.

Καταληκτικά, η ΑΣΔΥΚ καλεί τους Υπουργούς Οικονομικών και Γεωργίας όπως εξετάσουν τα σοβαρά προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων της Μονάδας Πτητικών Μέσων το ταχύτερο και μακριά από λογιστικές πράξεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις
Λιγότεροι από 4 στους 10 Κύπριους έχουν καλό επίπεδο χρηματοοικονομικών γνώσεων
Σε επ' αόριστον απεργία κατήλθαν εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
Στην Κύπρο 1.400 ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθειες
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στη ατμόσφαιρα
Συνεχίζουν να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής