Φρένο σε νέες χαλαρώσεις μέτρων έβαλαν οι ειδικοί

Φρένο σε νέες χαλαρώσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό έβαλαν οι ειδικοί, κατά την σύσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή αξιολόγηση της κατάστασης έγινε υπό την σκιά των του υψηλού αριθμού κρουσμάτων και της θετικότητας που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, εξού και αποφασίστηκε ότι τα δεδομένα θα επαναξιολογηθούν σε δύο εβδομάδες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα των επιστημόνων προέκρινε το τελευταίο διάστημα νέες, μικρές χαλαρώσεις, όπως κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μείωση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων, χαλάρωση κάποιων κριτηρίων για εξασφάλιση Safepass και άλλα, όμως δεν τις επέτρεψαν τα φουσκωμένα νούμερα των τελευταίων ημερών.

Έτσι η προσοχή στρέφεται εκ νέου προς την κατεύθυνση της πρόληψης, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αναμένεται να εξετάσει την χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 70 χρόνων και σε ανοσοκαταλμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο τραπέζι η κατάργηση της μάσκας και η μείωση των τεστ

 

 

Δειτε Επισης

Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου-Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Το ΚΕΒΕ καταδικάζει τα απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεί-Ζητά πρωτοβουλίες από τον υπουργό Εργασίας
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού
Ευχαριστίες Μποτσουάνα για μεγάλη αποστολή φαρμάκων από την Κύπρο
Πώς απαντά η Υπ. Ασύλου για την «Ομάδα Σύροι στην Κύπρο»-«Αποτελείται από δημόσιο υπάλληλο»
Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο
Τελεσίγραφο από ξενοδοχοϋπαλλήλους προς εργοδότες-Εφαρμογή συμφωνίας για συλλογικές συμβάσεις ή λήψη μέτρων
Τελεσίγραφο ενός μηνός από τους μεταφορείς Α’-Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις