Νομοσχέδια για τη διαχείριση του θορύβου και για τα απόβλητα συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος

Νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και διαχείριση του περιβαλλοντικού θορύβου και τροπολογια επί νομοσχεδίου για τα απόβλητα σε σχέση με την αγορά πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, συζήτησε σήμερα, μεταξύ άλλων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τον περί Αξιολόγησης και Διαχείρισης του Περιβαλλοντικού Θορύβου (Τροποποιητικό) Νόμο, η Επιτροπή αποφάσισε να τον εξετάσει κατά προτεραιότητα, καθότι η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε να εναρμονιστεί με σχετική Οδηγία το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021 και, δεδομένου ότι αυτή η χρονική προθεσμία έχει παρέλθει, έχει διαβιβαστεί στη Δημοκρατία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιητική επιστολή, ημερομηνίας 28 Ιανουαρίου 2022.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή άρχισε την κατ’ άρθρον συζήτηση των προνοιών του υπό εξέταση νομοσχεδίου, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται σε επόμενη συνεδρία της.

Όσον αφορά τον περί Αποβλήτων (Τροποποιητικό) Νόμο, αναφέρετα ότι η Επιτροπή διαβουλεύθηκε επί της τροπολογίας που κατατέθηκε από τους βουλευτές  κ. Χρίστο Ορφανίδη και Χρύσανθο Σαββίδη, εκ μέρους του ΔΗΚΟ, σχετικά με την επέκταση της προθεσμίας εντός της οποίας θα είναι επιτρεπτή η διαθεσιμότητα στην αγορά των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, καθώς και των προϊόντων που κατασκευάζονται από οξοδιασπώμενη πλαστική ύλη. Η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία