Πότε έρχεται η νέα παρτίδα των self tests στα φαρμακεία

Ελλείψεις στα δωρεάν self test φαίνεται να παρατηρούνται σε κάποια φαρμακεία παγκύπρια, καθώς πολίτες αναφέρουν πως δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμη συσκευασία. Το θέμα δεν αφορά όλα τα φαρμακεία, αλλά σχετίζεται με το γεγονός πως δεν έχει ακόμη διατεθεί η νέα παρτίδα που παρήγγειλε το κράτος.

Όπως εξήγησε στον REPORTER η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, τις πρώτες μέρες  παροχής δεύτερης δωρεάν συσκευασίας, διατίθεται από τα φαρμακεία η ποσότητα που υπήρχε από το προηγούμενο τεστ, ενώ αναμένεται στην αγορά το καινούριο. «Υπήρχαν ποσότητες που διατέθηκαν και είναι γεγονός πως ήταν μικρές», πρόσθεσε.

Η κ. Πιέρα ανέφερε περαιτέρω πως αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την παραλαβή των νέων self tests. Υπενθύμισε, ωστόσο, πως και την προηγούμενη φορά παρουσιάστηκε έλλειψη και σταδιακά εξομαλύνθηκαν τα πράγματα, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να επαναληφθεί με τη διάθεση του καινούριου τεστ. Σημείωσε, όμως, πως είναι θέμα του Υπουργείου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα και ενεργοποιείται εσωτερική ρύθμιση μεταξύ των φαρμακείων, έτσι ώστε, αν κάποιος εξαντλήσει τα αποθέματά του, να μπορεί να ζητήσει από άλλα φαρμακεία.

Επιβεβαίωσε, ταυτόχρονα, πως αναμένεται εντός της ημέρας ή αύριο η παραλαβή καινούριας παρτίδας. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε ότι την προσφορά πήρε αυτή τη φορά άλλος προμηθευτής, άρα τα νέα self tests θα είναι διαφορετική μάρκα, όμως η συσκευασία θα περιέχει και πάλι πέντε τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι των δωρεάν self tests είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα με δύο δόσεις των διδοσικών εμβολίων ή μία δόση του μονοδοσικού ή έλαβαν ενισχυτική δόση.

Πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ αλλά έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα ή δικαιούχοι του ΓεΣΥ που έλαβαν τα εμβόλιά τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, μπορούν να παραλάβουν τα self tests τους από το Παλαιό Νοσοκομείο στη Λευκωσία, τα Κέντρα Μητρότητας των Παλαιών Νοσοκομείων Λεμεσού και Λάρνακας, το Κέντρο Μητρότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και το Κέντρο Μητρότητας του Κέντρου Υγείας Αμμοχώστου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι