Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δίνει τη δική της εκδοχή η διαχειρίστρια των συγκροτημάτων που στεγάζονται πρόσφυγες στη Χλώρακα

  21/01/2022 19:20
Δίνει τη δική της εκδοχή η διαχειρίστρια των συγκροτημάτων που στεγάζονται πρόσφυγες στη Χλώρακα

Δίνει τη δική της εκδοχή η διαχειρίστρια των συγκροτημάτων που στεγάζονται πρόσφυγες στη Χλώρακα

  21/01/2022 19:20

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Συγκροτήματος Άγιος Νικόλας και πρώην Ράνια, στην Κάτω Πάφο εκφράζει τη λύπη της σχετικά με τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις των αρμοδίων αλλά και των εμπλεκόμενων στα γεγονότα, που αφορούν τις συνθήκες στέγασης των προσφύγων και αιτητών ασύλου. 

Σε νέα ανακοίνωση της αναφέρει πως για μια ακόμη φορά δηλώνουν ότι οι στεγαστικές συνθήκες των συγκροτημάτων τους είναι πολύ καλού επιπέδου από κάθε άποψη και "ίσως οι καλύτερες, που προσφέρονται σε ολόκληρη την Κύπρο σε αιτητές ασύλου και πρόσφυγες". 

Προσθέτουν πως είναι στη διάθεση των αρχών και έτοιμοι να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επιλυθεί "το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που υπάρχει, η αποσύνδεση του συγκροτήματος Άγιος Νικόλας από την υδατοπρομήθεια".

Η οικονομική διαφορά, που έχει προκύψει μεταξύ της εταιρείας τους και της τοπικής αρχής, προσθέτουν έχει κληροδοτηθεί από τους πρώην ιδιοκτήτες των υποστατικών και ευρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία έχει τον τελικό και αδιαμφισβήτητο λόγο να αποφανθεί επί του θέματος. 

Η εταιρεία δηλώνει και δημόσια την επιθυμία της για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης και καλεί το κοινοτικό Συμβούλιο της Χλώρακας να δώσει οδηγίες στους δικηγόρους του να αποταθούν μαζί με τους δικούς τους δικηγόρους να ζητήσουν από κοινού την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης.

Η διαχειρίστρια εταιρεία καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, τη Βουλή και την Επίτροπο Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τους διαφωτίσουν αν μια εταιρεία έχει δικαίωμα να επιλέγει να ενοικιάσει ή να μην ενοικιάσει σε ανθρώπους υποστατικά της στη βάση της εθνοτικής τους καταγωγής ή κοινωνικής τους ομάδας.

Τέλος, αναφέρουν ότι έχουν δώσει οδηγίες στον νομικό τους σύμβολο για καταχώρηση αγωγής για λίβελο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας