Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Tελεσίγραφο Αρχιεπισκόπου σε ανεμβολίαστους κληρικούς-«Ας μείνουν σπιτάκι τους»

  06/01/2022 17:05
Tελεσίγραφο Αρχιεπισκόπου σε ανεμβολίαστους κληρικούς-«Ας μείνουν σπιτάκι τους»

Tελεσίγραφο Αρχιεπισκόπου σε ανεμβολίαστους κληρικούς-«Ας μείνουν σπιτάκι τους»

  06/01/2022 17:05

Ανένδοτος προς τους ανεμβολίαστους ιερείς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος έδωσε τελεσίγραφο δέκα ημερών, δηλαδή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να εμβολιαστούν όσοι ιερείς δεν το έπραξαν μέχρι τώρα. 

Συγκεκριμένα, μετά τη Λειτουργία των Θεοφανείων στη Λάρνακα απηύθυνε έκκληση προς όλους ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα τους καλέσει για τελευταία φορά να παρευρεθούν κοντά του με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

«Όσοι δεν έχουν θα παν στο γιατρό το δικό μου, αν εκείνος τους βρει ότι έχουν πρόβλημα, εντάξει, να μην εμβολιαστούν, αλλά αν δεν έχουν πρόβλημα οφείλουν να εμβολιαστούν, διαφορετικά τον άλλον μήνα δεν θα είναι ιερείς της Αρχιεπισκοπής», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Μέσα στο κλίμα της έντονης ανησυχίας που επικρατεί αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος να λειτουργεί και να κοινωνεί τους άλλους και να τους μεταδίδει τον ιό.

«Εάν δεν τους νοιάζει για τον εαυτό τους ας μείνουν στο σπιτάκι τους, οι άλλοι γιατί να πάθουν οτιδήποτε. Σεβόμεθα τις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά μόνο στο σπιτάκι τους, έξω από το σπίτι τους δεν δικαιούνται να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως δήλωσε, ελπίζει ότι η σημερινή του έκκληση, ανήμερα των Θεοφανείων να εισακουστεί όχι μόνο από κληρικούς, αλλά και από λαϊκούς, ώστε ο εμβολιασμός να γίνει το όπλο κατά της πανδημίας. 

«Οφείλουν να σεβαστούν και τον εαυτό τους, να σεβαστούν και τους άλλους και λυπούμαι γιατί υπάρχουν και κληρικοί που δεν σέβονται», τόνισε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας