Tελεσίγραφο Αρχιεπισκόπου σε ανεμβολίαστους κληρικούς-«Ας μείνουν σπιτάκι τους»

Ανένδοτος προς τους ανεμβολίαστους ιερείς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος έδωσε τελεσίγραφο δέκα ημερών, δηλαδή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να εμβολιαστούν όσοι ιερείς δεν το έπραξαν μέχρι τώρα. 

Συγκεκριμένα, μετά τη Λειτουργία των Θεοφανείων στη Λάρνακα απηύθυνε έκκληση προς όλους ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα τους καλέσει για τελευταία φορά να παρευρεθούν κοντά του με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

«Όσοι δεν έχουν θα παν στο γιατρό το δικό μου, αν εκείνος τους βρει ότι έχουν πρόβλημα, εντάξει, να μην εμβολιαστούν, αλλά αν δεν έχουν πρόβλημα οφείλουν να εμβολιαστούν, διαφορετικά τον άλλον μήνα δεν θα είναι ιερείς της Αρχιεπισκοπής», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Μέσα στο κλίμα της έντονης ανησυχίας που επικρατεί αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος να λειτουργεί και να κοινωνεί τους άλλους και να τους μεταδίδει τον ιό.

«Εάν δεν τους νοιάζει για τον εαυτό τους ας μείνουν στο σπιτάκι τους, οι άλλοι γιατί να πάθουν οτιδήποτε. Σεβόμεθα τις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά μόνο στο σπιτάκι τους, έξω από το σπίτι τους δεν δικαιούνται να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως δήλωσε, ελπίζει ότι η σημερινή του έκκληση, ανήμερα των Θεοφανείων να εισακουστεί όχι μόνο από κληρικούς, αλλά και από λαϊκούς, ώστε ο εμβολιασμός να γίνει το όπλο κατά της πανδημίας. 

«Οφείλουν να σεβαστούν και τον εαυτό τους, να σεβαστούν και τους άλλους και λυπούμαι γιατί υπάρχουν και κληρικοί που δεν σέβονται», τόνισε.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες