Πώς επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία και τι προνοείται για τις εξετάσεις

Επιστρέφουν κανονικά στα σχολεία οι μαθητές την ερχόμενη Δευτέρα, αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο, απορρίπτοντας την πρόταση της μειοψηφίας των ειδικών, που ήθελαν παράταση ανοίγματος. 

Σε δηλώσεις του στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στο πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές, με την κυριότερη αλλαγή να είναι η διενέργεια δύο τεστ την εβδομάδα, στην δημοτική εκπαίδευση, αντί μια, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.  

«Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι πρόληψη. Αυτή τη χρονιά χρησιμοποιούμε τη μάσκα στα Δημοτικά. Η απόφαση που λήφθηκε ήταν για να δοθούν κάποιες μέρες να είναι όλοι εξοπλισμένοι με την αρνητική τους διάγνωση και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Στα παιδάκια του νηπιαγωγείου δεν έχουμε απόφαση να γίνεται τεστ από 2-5 ετών», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Περαιτέρω, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές του Δημοτικού θα πρέπει να έχουν τεστ, ενώ όπως είπε, πρόκειται για μέτρο που «πυκνώνει την πρόληψη. Επίσης υπάρχει σύσταση όπως η χρήση μάσκας, να μην είναι ρούχινη, που δεν παρέχει την προστασία που χρειάζεται». 

«Θα ενθαρρύνουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, τον εμβολιασμό. Τις τελευταίες ημέρες εμβολιάζονται και παιδιά κάτω των 12. Οι γονείς θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι είναι η καλύτερη πρόληψη. Όπως είναι τα άλλα εμβόλια, που έβαζαν τα παιδιά κατά καιρούς είναι και αυτό. Πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη», είπε ο κ. Προδρόμου. 

Σε ότι αφορά τα γυμνάσια και λύκεια, ο υπουργός επισήμανε πως ισχύουν τα ίδια, δηλαδή τεστ κάθε 72 ώρες, τονίζοντας ωστόσο πως οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι πολλοί, εξού και προτρέπει τον εμβολιασμό.

Ερωτηθείς για την αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων, ο υπουργός ανέφερε πως «αυτό που ισχύει στα σχολεία μας, είναι ότι έχει συσταθεί μια ομάδα και μας υποδεικνύει αν υπάρχουν αλυσίδες και τι πρέπει να κάνουμε. Δεν βοηθάει να μιλάμε για σταυρούς, μαθητές μπροστά και πίσω. Εκεί και όπου χρειάζεται να κλείσουν τάξεις θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση. Αλλά θα μας το πουν οι αρμόδιοι».

Αναφορικά με τις εξετάσεις της Γ’ Λυκείου, ανέφερε πως «θα υπάρχει δεύτερη σειρά εξετάσεων», προσθέτοντας πως «όσοι νοσούν ή είναι επαφές θα έχουν χρόνο στη συνέχεια να εξεταστούν στα μαθήματά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό, κλείδωσαν οι αποφάσεις-Εν αναμονή ανακοινώσεων

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ