Εβδομήντα θετικοί μπήκαν στο αεροπλάνο και ήρθαν στην Κύπρο-«Ανεύθυνο και ανεπίτρεπτο»

Ξέσπασε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με αφορμή κρούσματα ανευθυνότητας, όπως τα χαρακτήρισε, από μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι ενώ είχαν συμπτώματα, επιβιβάζονταν σε αεροπλάνα και έφθαναν στην Κύπρο.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλοας, ανέφερε αρχικά πως «αυτή τη στιγμή έχουμε 3000 κρούσματα. Επ να πάρουμε κάποια μέτρα και ήταν οιμόφωνες οι αποφάσεις».

Ειδικότερα για τα αεροδρόμια, υπέδειξε πως, «δυστυχώς αρκετός κόσμος έμπαινε στα αεροπλάνα ενώ ήταν θετικός. Εμείς δώσαμε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να επιστρέψει στην Κύπρο να περάσει τις γιορτές. Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την καλοσύνη σε εισαγωγικά της κυβέρνησης και πριν δύο μέρες είχαμε 70 άτομα να είναι θετικοί και να ταξιδεύουν». 

Συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή όσοι έρχονται στην Κύπρο κάνουν υποχρεωτικό PCR, όταν οι ειδικοί έκαναν ανάλυση των δειγμάτων του PCR τις τελευταίες ημέρες ήρθαν κάποιοι πανικοβλημένοι στο γραφείο μου και μου είπαν κύριε Υπουργέ όλα αυτά τα κρούσματα που έχουμε είναι με συμπτώματα που μπαίνουν στα αεροπλάνα». 

Σε υψηλούς τόνους, σημείωσε πως «αυτό το πράγμα είναι ανεπίτρεπτο. Άρα τι έπρεπε να κάνουμε; Να έχουμε 5-10 άτομα θετικά στο αεροπλάνο και να μεταδίδουν τον ιό και στα άλλα άτομα που ταξιδεύουν μαζί τους; Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους της κυβέρνησης αν δεν παίρναμε μέτρα. Ο λόγος που πήραμε αυτό το μέτρο για επιπρόσθετο PCR πριν ταξιδέψουν ήταν για να σταματήσουμε αυτούς τους επιτήδειους που εκμεταλλεύτηκαν την ευαισθησία μας να τους αφήσουμε να έρθουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους και μετέδωσαν τον ιό. Ένας από τους λόγους που είχαμε αυτή την έξαρση ήταν αυτός. Είναι ανεύθυνο αυτό που γίνεται και πρέπει να σταματήσει».

Σε ότι αφορά στα κέντρα διασκέδασης και την απόφαση που έλαβε η Κυβέρνηση, όπως από τις 30 Δεκεμβρίου, η είσοδος σε αυτούς τους χώρους θα επιτρέπεται μόνο με την επιπλέον προσκόμιση αρνητικής εξέτασης Rapid test 24 ωρών, η οποία έφερε αντιδράσεις, ο υπουργός ανέφερε πως «δεν έχουμε κλείσει τα κέντρα και τους δώσαμε την ευκαιρία για να αποδείξουν ότι μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975