Βροχή ακυρώσεων σε χώρους εστίασης λόγω των μέτρων-«Κάποιος είχε ψες 19 άτομα»

Τεράστιες μειώσεις στην προσέλευση πολιτών, στους χώρους εστίασης κατέγραψαν όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες, την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του απαγορευτικού για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης, υπήρχε «τεράστια και κάθετη» μείωση, αλλά και βροχή ακυρώσεων σε πολλούς χώρους αναψυχής. «Είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις, πλέον επικρατεί ένας έντονος προβληματισμός για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Κακά τα ψέματα, αυτές είναι οι μέρες που περιμένει η βιομηχανία για να δουλέψει σε καλά επίπεδα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, δυστυχώς».

Οι πλείστοι πελάτες που ακύρωναν τις κρατήσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες στον ΠΑΣΙΚΑ, το έκαναν λόγω των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ. «Το λέγαμε εξαρχής, ότι με αυτή την πρόνοια θα επηρεαστούν και οι εμβολιασμένοι, που έχουν φίλους τους ανεμβολίαστους. Οι παρέες δεν σπάζουν και ακυρώνουν. Είναι πραγματικά μεγάλο το ποσοστό της μείωσης».

Το ποσοστό της μείωσης είναι πάνω από 50%, ανέφερε ο κ. Λεβέντης. «Κάποιοι ήταν και στο μηδέν. Κάποιος που μου έστειλε τα στοιχεία του ψες, το 2019 είχε 70 άτομα την αντίστοιχη ημερομηνία και ψες είχε 19. Υπήρχε κάθετη πτώση στην προσέλευση».

Οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής θα αναμένουν και τις επόμενες ημέρες, για να δουν εάν θα αυξηθεί η δουλειά τους και μετά θα λάβουν αποφάσεις. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι κοινοποιήσεις χώρων εστίασης που αποφάσισαν να βάλουν προσωρινό λουκέτο, αντιδρώντας στα μέτρα. «Έχει κάποιους που έκλεισαν, έχει κάποιους που περιορίζονται στο delιvery και το take away. Αυτές οι υπηρεσίες είναι παράπλευρες για ένα χώρο εστίασης. Η αναψυχή είναι στο χώρο όπου θα έρθει μία οικογένεια, διαφορετικά μπορούμε να κλειστούμε στα σπίτια μας. Είναι ανάγκη η έξοδος για να υπάρχει ισορροπία στη ζωή μας».

Ο κ. Λεβέντης, τα έβαλε και με τους υπουργούς της Κυβέρνησης που καταψήφισαν την πρόταση του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, για να δοθεί εξαίρεση σε ανεμβολίαστα παιδιά 12-17 χρονών που συνοδεύονται σε αυτούς τους χώρους από τους γονείς τους.

«Το ότι δεν πέρασε αυτό με τα παιδιά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους χώρους που συγκεντρώνονται μόνο οικογένειες. Τους υπουργούς που στάθηκαν εμπόδιο σε αυτή την εξαίρεση θα πρέπει να τους γνωρίζει ποιοι είναι η κοινωνία. Με δική τους επιμονή, ενδεχομένως να οδηγήσουν επιχειρήσεις στην καταστροφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου