Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έξαλλοι οι γονείς Μέσης για τις επιθέσεις στα σχολεία-«Αμαύρωσαν τη μνήμη ενός ήρωα γονιού»

  02/12/2021 15:38
Έξαλλοι οι γονείς Μέσης για τις επιθέσεις στα σχολεία-«Αμαύρωσαν τη μνήμη ενός ήρωα γονιού»

Έξαλλοι οι γονείς Μέσης για τις επιθέσεις στα σχολεία-«Αμαύρωσαν τη μνήμη ενός ήρωα γονιού»

  02/12/2021 15:38

Έντονη είναι η αντίδραση των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στα σχολεία σε Λεμεσό και Λευκωσία, σημειώνοντας πως είναι πράξεις εναντίον των παιδιών και με τέτοιες ενέργειες, οι δράστες έσπειραν τον τρόμο σε αθώες ψυχές, χωρίς κανένα ενδοιασμό και χωρίς τύψεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, με έκπληξη, θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορήθηκαν για την έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού στο Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου Πολύκαρπου Βλάχου στη Λεμεσό και τον εμπρησμό αίθουσας στο Δημοτικό Δευτεράς στη Λευκωσία.

«Για εμάς δεν είναι εγκληματικές πράξεις εναντίον των δύο σχολείων, είναι πράξεις εναντίον των δικών μας παιδιών. Οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι απαράδεκτες αυτές πράξεις είναι πολύ μεγάλες, αλλά είναι απείρως μεγαλύτερη η ζημιά που οι ένοχοι προκάλεσαν στις τρυφερές ψυχές των ίδιων των παιδιών. Έσπειραν τον τρόμο σε αθώες ψυχές, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς τύψεις. Και στέρησαν στα παιδιά το σχολείο τους μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι ανεγκέφαλοι».

Οι οργανωμένοι γονείς Μέσης αναφέρουν πως το σχολείο στο Ζακάκι είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου, ενός γονιού, του Πολύκαρπου Βλάχου, που αφιέρωσε τη ζωή του στον εθελοντισμό και στην υπηρεσία των γονιών, των μαθητών και της Παιδείας μέσα από τους Συνδέσμους Γονέων και αυτοί που επέλεξαν το συγκεκριμένο σχολείο αμαύρωσαν και τη μνήμη ενός ήρωα εθελοντή γονιού.

«Βλέπουμε τις εικόνες με τις καταστροφές στα σχολεία και μαυρίζει η ψυχή μας. Τρομάζουμε για τις συνέπειες που θα είχαμε, αν εκρηγνυόταν  και ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, σε χρόνο που θα υπήρχαν παιδιά και προσωπικό στο σχολείο. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στους εκπαιδευτικούς, μαθητές/μαθήτριες και στους γονείς των δύο σχολείων και καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Όλοι μας, ως γονείς και ως κοινωνία, οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να προστατεύσουμε το Δημόσιο Σχολείο με κάθε τρόπο. Καλούμε την Αρμόδια Αρχή να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος και να συλληφθούν όσοι ενέχονται σ’ αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις εναντίον των παιδιών μας».

Προστίθεται πως η συνεχής, ειρηνική και ασφαλής φοίτηση των παιδιών στα δημόσια σχολεία παράλληλα με την τήρηση των προσωρινών αναγκαίων μέτρων προστασίας από την πανδημία είναι το πρώτιστο μέλημα των Οργανωμένων Γονιών και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το προσβάλλει.

Καταλήγοντας, οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν πως «και η τραγικότητα συνεχίζεται μπροστά από την κατεστραμμένη αίθουσα, γραμμένο με κόκκινο χρώμα “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες”! Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι πραγματικοί προδότες των παιδιών, της ζωής τους, της ψυχικής και συναισθηματικής τους υγείας και της μόρφωσής τους».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας