«Τα μωρά αντί να κάνουν μάθημα, θα παίζουν με τη μάσκα»-Η πρώτη αντίδραση των γονέων

Στην λήψη πρόσθετων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας προχωρεί η Κυβέρνηση, η οποία θέλει να ελέγξει την κατάσταση προτού αυτή εκτροχιαστεί, σε μία προσπάθεια να σωθούν οι γιορτές των Χριστουγέννων.  

Ανάμεσα στα μέτρα που προκρίνει η Κυβέρνηση, είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά του Δημοτικού, όπου υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες μεταδώσεις, σκέψη η οποία αναμένεται να φέρει αντιδράσεις, αφού οι γονείς θεωρούν πως είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER o Σωτήρης Χριστοφή, πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αναφέρει πως αναμένουν την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Όπως ανέφερε, «είναι κάτι που είπαμε πάρα πολλές φορές. Είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει, καθώς δυσκολεύει την εκπαιδευτική διαδικασία», ενώ πρόσθεσε πως τα «μωρά αντί να κάνουν μάθημα, θα παίζουν με τη μάσκα».

Παράλληλα, τονίζει όπως πως υπάρχει προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο υποδεικνύει πως «θα πρέπει να βρουν τον τρόμο ώστε να γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν κρούσματα και να κλείνουν οι τάξεις λόγω πρωτόκολλου, αφού αυτή είναι η διαδικασία».

Πάντως, η Κυβέρνηση έχει ήδη θορυβηθεί, μετά την έξαρση των κρουσμάτων της Παρασκευής και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να κλειδώσει στις αποφάσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απαγόρευση της εισόδου σε μη εμβολιασμένους σε clubs, γήπεδα, σινεμά και θέατρα, ενώ στο παρόν στάδιο, δεν μελετάται η απαγόρευσή τους σε καφετέριες και χώρους εστίασης.

Επίσης, αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων σε μεγάλες συναθροίσεις, να επανέλθει η τηλεργασία και να ακυρωθούν και  οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.

Παράλληλα, ενώ αναμενόταν ότι η υποχρεωτική πρόνοια για τρίτη δόση του εμβολίου για SafePass δεν θα συζητείτο σε αυτό το στάδιο, η πρόταση επανήλθε στο τραπέζι, με την Κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση. Έτσι γίνονται σκέψεις το SafePass για όσους έχουν δύο δόσεις του εμβολίου και επέλεξαν να μην κάνουν τρίτη δόση, να λήγει επτά μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στενέψανε τα περιθώρια, δρόμος... μονόδρομος-Πρόσω ολοταχώς για νέα μέτρα

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου