Υπ. Υγείας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων

Στο Παλαιχώρι βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με στόχο την προώθηση του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην κοινότητα.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός, σήμερα βρέθηκαν στο ηρωικό Παλαιχώρι για δύο σκοπούς. «Να προωθήσουμε τον εμβολιασμό στους ηλικιωμένους. Στόχος του υπουργείου είναι να προσφέρει αυτή την ευκαιρία στους ηλικιωμένους που είναι δύσκολο να μετακινηθούν στις πόλεις για να εμβολιαστούν, ώστε να θωρακιστούν από τον ιό».

Δεύτερος στόχος, σημείωσε ο κ. Χατζηπαντέλας «είναι να ενημερωθώ από τον κοινοτάρχη της κοινότητας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Παλαιχώρι και έχουν σχέση με τον τομέα της υγείας. Είχαμε μία ενημέρωση και θα επιληφθούμε όλων των θεμάτων που έχουν τεθεί, κατά την διάρκεια της συνάντησης μας. Υπάρχει πρόβλημα με τον φαρμακοποιό και κάποιες επιπρόσθετες ειδικότητες γιατρών που της έχουμε συζητήσει και θα της μελετήσουμε σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ».

Αύξηση των κρουσμάτων

Όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί την κατάσταση καθημερινά. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή, αλλά ούτε εφησυχασμός. Θέλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα, τα πρωτόκολλα, κι αν τα τηρήσουμε όλοι ευλαβικά και εμβολιαστούμε, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση που υπάρχει, για το ΓεΣΥ, ο υπουργός σημείωσε πως «από τη στιγμή που τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Υιοθετώ την τοποθέτηση του προέδρου της Δημοκρατίας».

«Έχουμε κάνει γύρω στους 120 εμβολιασμούς»

Τον υπουργό Υγείας συνόδευσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία έβαλε τα γάντια της και έκανε εμβολιασμούς.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε πως από τις 8 το πρωί, που άνοιξε το εμβολιαστικό πρόγραμμα ως τις 12:00 το μεσημέρι «έχουμε κάνει γύρω στους 120 εμβολιασμούς. Το κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τη μία το μεσημέρι. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εμείς έχουμε φτάσει το στόχο μας που είναι 80,1%, ήταν στόχος του Υπουργού και τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε ως το 82% και αν τα καταφέρουμε στο 84%. Αυτή τη βδομάδα θα συνεχίσουμε στον Πεδουλά, στα Κρασοχώρια και στις 20 Νοεμβρίου θα κάνουμε ένα μεγάλο walk in σε εμπορικό κέντρο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».

Σημείωσε πως θα συνεχίσει να πηγαίνει με την ομάδα των εθελοντών που είναι σήμερα μαζί της στο κέντρο, σε όλους τους εμβολιασμούς γιατί ο μοναδικός στόχος, «είναι να εμβολιάσουμε περισσότερο κόσμο, καθώς στην 3η δόση τώρα, είμαστε γύρω στις 45.000. Είναι μικρό το ποσοστό αλλά τώρα που μπήκε και ηλικία των 50 ετών ευελπιστούμε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί. Ο κόσμος θα συνεχίσει να φοράει τις μάσκες του, θα συνεχίσει να μη βρίσκεται σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά, Ακόμη κι αν έρθει άλλο κύμα πανδημίας εμείς θα ετοιμαστούμε και θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

  

 

 

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ