Όλοι μαζί μια γροθιά στην μάχη για τον Πολύδωρο-Ο REPORTER συνδράμει στον έρανο

Τον δικό της αγώνα συνεχίζει να δίνει η οικογένεια του 27χρονου Πολύδωρου Χαραλάμπους, πατέρα ενός κοριτσιού πέντε χρόνων από την Πάφο, που ζητά τη στήριξη των συνανθρώπων της, για να πραγματοποιήσει τη μεταφορά του σε κέντρο αποθεραπείας στο εξωτερικό, ώστε να βρίσκεται ξανά αγκαλιά με την κορούλα του. Ο 27χρονος Πολύδωρος, είχε μεταβεί πριν έξι μήνες για κολύμπι σε παραλία της Πάφου, ωστόσο είχε χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια υπέστη καρδιακή ανακοπή. 

Αρχικά, ο 27χρονος μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και μετέπειτα στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ακολούθως ο 27χρονος οδηγήθηκε σε πτέρυγα του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ για αποκατάσταση, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, σε κωματώδη κατάσταση. 

«Ήταν Μεγάλη Τρίτη και πήγε να κολυμπήσει ο Πολύδωρος μου», ανέφερε στον REPORTER η μητέρα του Πολύδωρου, κ. Δανάη Χαραλάμπους. «Πήγαινε κάθε μέρα για κολύμπι γιατί του άρεσε. Σαν κολυμπούσε ο Πολύδωρος μου, έχασε τις αισθήσεις του κάποια στιγμή. Ναυαγοσώστης δυστυχώς δεν υπήρχε στα μπάνια της Πάφου, που ήταν ο Πολύδωρος και έπρεπε να φωνάξουν τον ναυαγοσώστη που βρισκόταν στα μπάνια του Anabelle. Μέχρι να έρθει ο ναυαγοσώστης όμως, ο Πολύδωρος έχασε τις αισθήσεις του και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Κάλεσαν το ασθενοφόρο στη συνέχεια και μέχρι να έρθει και να περάσει και κάτι πασσάλους που υπήρχαν εκεί, χάθηκε πάλι κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Αφού τον πήραν στο Νοσοκομείο Πάφου, έπαθε ανακοπή και πέρασαν 35 λεπτά για να τον επαναφέρουν. Μετά τον πήραμε Λεμεσό και εκεί δυστυχώς σε δυο εβδομάδες έπαθε πολλά. Τον φέραμε πίσω στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στη συνέχεια. Ήταν πολύ καλύτερα εκεί και τώρα τον έχουμε στο Μέλαθρον για αποκατάσταση. Θέλουμε όμως να τον πάρουμε στο εξωτερικό γιατί εδώ στην Κύπρο, δεν μας δίνουν ελπίδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δραματική έκκληση για βοήθεια στον 27χρονο Πολύδωρο, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού

Στην παρούσα φάση, όπως μας είπε εμφανώς απογοητευμένη η κ. Δανάη, «είναι σε κώμα τώρα ο Πολύδωρος, με τραχειοστομία και γαστροστομία. Δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Δεν εκτελεί ούτε εντολές. Χρειάζεται εκατό χιλιάδες ευρώ για τη μεταφορά του Πολύδωρου στο εξωτερικό. Δυστυχώς εμείς δεν δουλεύουμε πλέον, γιατί έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε μετά από αυτό. Δεν είχαμε δύναμη γι’ αυτό. Στείλαμε email στους αρμόδιους αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση, αλλά κάνουμε έρανο παγκύπρια και ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε, όσο γίνεται βοηθά».

Ο Πολύδωρος Χαραλάμπους, έχει επίσης και μια κορούλα η οποία σήμερα είναι πέντε ετών. Όπως μας είπε η κ. Δαναή, «το μωρό του Πολύδωρου είναι πέντε χρονών και ζητά τον συνέχεια… Δεν τον είδε ακόμα και θέλει να τον δει…Το μόνο που ζητώ είναι να μας βοηθήσει η Κυβέρνηση για να πάει ο Πολύδωρος στο εξωτερικό».

*Ας ενωθούμε όλοι μια γροθιά και να βοηθήσουμε αυτή την οικογένεια να πετύχει τον δικό της αγώνα και σύντομα ο Πολύδωρος Χαραλάμπους να έχει στην αγκαλιά του την πεντάχρονη κορούλα του που τόσο πολύ θέλει να τον δει. Ο REPORTER στα πλαίσια της εκδήλωσης REPORTER STREET FOOD FESTIVAL, θα παραδώσει μέρος των εσόδων από την πώληση λουκουμάδων από τον κ. Πανίκο Mατθαίου στην οικογένεια για τη μεταφορά του 27χρονου στο εξωτερικό. 

Μπορείτε να συνεισφέρετε για τον Πολύδωρο στον ακόλουθο λογαριασμό: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αριθμος λογαριασμου: 582-10-938746-01

(IBAN) CY80 0050 0582 0005 8210 9387 4601

SWIFT (BIC) HEBACY2N

REPORTER STREET FOOD FESTIVAL

Ώρες λειτουργίας

5  Νοεμβρίου - Κυριακή 7 Νοεμβρίου 18:00 – 00:00

Κρατική Έκθεση Κύπρου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Οργανωτής: REPORTER 

 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες