Ν. Νουρής: Μπορεί να αποδοθεί η κυπριακή υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι

Μπορεί να αποδοθεί η κυπριακή υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι, με μητέρα Ελληνοκύπρια και πατέρα Τουρκοκύπριο, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο oποίος θα καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση στη αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις στη Βαβατσινιά και ερωτηθείς για το θέμα των δύο παιδιών από το Λιοπέτρι που δεν έχουν υπηκοότητα, ο κ. Νουρής απάντησε πως «το πρόβλημα των υπηκοοτήτων και των ατόμων τα οποία έχουν τον ένα ή και τους δυο γονείς, που ενδεχόμενα δεν είναι Ελληνοκύπριοι ή Τουρκοκύπριοι, αλλά είναι Τούρκοι υπήκοοι και όχι μόνο, είναι ένα θέμα το οποίο τυγχάνει λεπτού χειρισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών όχι τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Αφού ανέφερε πως «ο λόγος είναι ξεκάθαρος και πολύ απλός» εξήγησε πως «στα πλαίσια του προβλήματος που η χώρα μας αντιμετωπίζει με την κατοχή, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο παραχωρούνται οι υπηκοότητες, ακριβώς για να μην δημιουργηθούν προσθετά προβλήματα. Η λήψη απόφασης για μια συγκεκριμένη υπόθεση, ενδεχόμενα να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για αυτόν τον λόγο χειριζόμαστε την καθεμία από αυτές τις υποθέσεις με διαδικασίες κατ΄εξαίρεση και πολύ προσεκτικά», είπε.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, συνέχισε ο κ. Νουρής, «στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση αναφορικά με το περιστατικό των δυο παιδιών για να αποδοθεί η υπηκοότητα στα παιδιά, αφού έγινε η δέουσα έρευνα και θεωρούμε ότι με τις παραμέτρους που θα επεξηγήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρούμε ότι μπορεί να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ