Τετάρτη 1 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εκρηκτικό κλίμα στα νοσοκομεία, νέα πυρά γιατρών στον ΟΚΥπΥ-«Λέγεται η μισή αλήθεια»

  20/10/2021 13:27
Εκρηκτικό κλίμα στα νοσοκομεία, νέα πυρά γιατρών στον ΟΚΥπΥ-«Λέγεται η μισή αλήθεια»

Εκρηκτικό κλίμα στα νοσοκομεία, νέα πυρά γιατρών στον ΟΚΥπΥ-«Λέγεται η μισή αλήθεια»

  20/10/2021 13:27

Την οργή των συντεχνιών των γιατρών, έχουν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Χρίστη ΛοΪζίδη στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, για το απογευματινό ωράριο. Λίγες ώρες πριν την άτυπη μεταξύ τους συνάντηση ΟΚΥπΥ και συντεχνίες, φαίνεται να απομακρύνονται.

Σε γραπτή ανακοίνωση ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ, κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας επικοινωνιακής εικόνας, εκ μέρους του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του Ο.Κ.Υπ.Υ. «Δεν μπορεί στην προσπάθεια του να δημιουργήσει επικοινωνιακή εικόνα, να αμαυρώνει την εικόνα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δηλώνοντας με στόμφο ότι τα τελευταία κλείνουν στις 3 το απόγευμα. Διαφαίνεται ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι πιστεύαμε».

Προχωρώντας ένα  βήμα παραπέρα, οι συντεχνίες αναφέρουν πως, «δεν γίνεται οι Ιατροί της πρώτης γραμμής να μην έχουν στη διάθεση τους απαραίτητους εξεταστικούς χώρους, να υπάρχει έλλειψη κλινών για τους ασθενείς, αλλά η κεντρική διοίκηση να μετακομίζει σε δεκαώροφο πολυτελείας. Δεν γίνεται οι Ιατροί να εξετάζουν χωρίς την παρουσία Νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν Δομές, να μην υπάρχει σωστή στελέχωση και να καταπατούνται διεθνή πρωτόκολλα σε σχέση με τη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν γίνεται να υπάρχει έλλειψη απαραίτητων αντιδραστηρίων στα εργαστήρια του Ο.Κ.Υπ.Υ. Δεν γίνεται να παραβιάζονται νομοθεσίες και κανονισμοί σε σχέση με την οργάνωση του χρόνου εργασίας Δεν γίνεται ως οι Ιατροί δημόσιοι υπάλληλοι να ξεπερνάμε το ωράριο συστηματικά και επανειλημμένα. Δεν γίνεται να λέγεται η μισή αλήθεια σε σχέση με τον αριθμό των Ιατρών».

ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ, διερωτώνται πόσοι γιατροί υπέβαλαν παραίτηση και πόσες νέες θέσεις έχουν προϋπολογιστεί. «»Δεν γίνεται το Ψυχιατρείο να είναι υπερπλήρεις και να καταγράφονται συνθήκες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν γίνεται να υπάρχουν ουρές αναμονής στα ΤΑΕΠ. Δεν γίνεται μη ιατροί να επεμβαίνουν στα της εκτέλεσης ιατρικής και ανάληψης ιατρικής ευθύνης. Δεν γίνεται να μην έχει διασφαλιστεί ο ρόλος και χαρακτήρας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων εντός του ΓΕΣΥ».

Τέλος, καρφώνουν τον ΟΚΥπΥ για έλλειψη πλάνου. «Δεν γίνεται να πηγαίνεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς πλάνο δράσης και χρονοδιαγράμματα μετά την πάροδο 4 χρόνων ύπαρξης του Ο.Κ.Υπ.Υ. Όσο για την συνάντηση της Πέμπτης υπενθυμίζουμε το χαρακτήρα της ως άτυπη και σίγουρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την λειτουργία της Αd-Ηoc επιτροπής που έχει συσταθεί και ήδη λειτουργεί».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας