Το όραμα του νέου προέδρου του ΡΙΚ για την πρωτιά και η επένδυση στη μυθοπλασία

Το όραμά του, για τη νέα τηλεοπτική χρονιά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει να καταστήσει το κρατικό κανάλι πρώτο, όσον αφορά στην ενημέρωση ανέλυσε ο νέος πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Μιχάλης Μιχαήλ.

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον REPORTER, ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στο νέο του ρόλο στο ΡΙΚ, το όραμά του για τη νέα χρονιά, καθώς επίσης και τα προγράμματα, στα οποία επενδύει η κρατική ραδιοτηλεόραση, δίνοντας έμφαση στη μυθοπλασία και στον τομέα του πολιτισμού. Σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος και συνεργασίες για να μπορούν να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί που υπάρχουν, ενώ εξήγησε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ένα ρόλο και σκοπό να επιτελέσει, να δίνει δηλαδή, κάτι περισσότερο στους πολίτες από τα ιδιωτικά κανάλια.

Ο κ. Μιχαήλ υπέδειξε ότι έχουν γίνει διάφορα πράγματα που θα αλλάξουν τη ροή, όσον αφορά στην ενημέρωση, ξεκαθαρίζοντας πως «το ΡΙΚ πρέπει να είναι ο ρυθμιστής της ενημέρωσης και πρέπει να είναι το κανάλι που θέτει την ατζέντα της ημέρας». Αναφερόμενος στην επένδυση που γίνεται στο ΡΙΚ 2, ο πρόεδρος του ιδρύματος εξήγησε πως έγινε μία ζωνοποίηση και όλα τα πολιτιστικά προγράμματα έχουν μεταφερθεί στο κανάλι.

Σε ό,τι αφορά στη σοβαρή επένδυση που γίνεται στη μυθοπλασία και τις έξι νέα σειρές της κρατικής τηλεόρασης, ο κ. Μιχαήλ τόνισε πως οι σημαντικοί λόγοι που έγινε αυτή η σημαντική επένδυση είναι δύο. Ο ένας είναι ότι θέλουν δικές τους παραγωγές να μπουν στα κανάλια, βοηθώντας και τη βιομηχανία των ηθοποιών και τραγουδιστών, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πλήγηκαν σημαντικά. Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι υπάρχει η αντίληψη ότι οι κατάλληλες σειρές, που δίδουν δημιουργικότητα, θα τις δει ο κόσμος και θα τις εκτιμήσει.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του νέου προέδρου του ΡΙΚ:

 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα