Τρίτη 7 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μ. Χατζηπαντέλας: Η συνεργασία όλων οδήγησε στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

  11/10/2021 13:46
Μ. Χατζηπαντέλας: Η συνεργασία όλων οδήγησε στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

Μ. Χατζηπαντέλας: Η συνεργασία όλων οδήγησε στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

  11/10/2021 13:46

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της Κύπρου από το ECDC, εξέφρασε μέσω γραπτής του δήλωσης ο υπουργός Υγείας. 

Όπως ανέφερε απέφερε καρπούς η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας. «Η πρόσφατη αναβάθμιση της Κύπρου στην Πορτοκαλί Κατηγορία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) αποτελεί για τη χώρα μας θετική εξέλιξη».

Η βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση, όπως είπε, είναι απόρροια της μεγάλης κοινής προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού. «Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους επιστημονικούς πόρους και δείχνοντας ατομική και συλλογική ευθύνη, καταγράφουμε μείωση στους επιδημιολογικούς και νοσοκομειακούς δείκτες», σημείωσε.

Εντατικοποιώντας την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, υπέδειξε «πετύχαμε τον στόχο της εμβολιαστικής κάλυψης τουλάχιστον με 1η δόση του 80% του ενήλικου πληθυσμού. Η θωράκιση μέσω του εμβολίου οδήγησε στη σταδιακή μείωση τόσο του αριθμού των κρουσμάτων, όσο και του αριθμού των νοσηλευόμενων και των θανάτων, και την προστασία του Συστήματος Υγείας».

Ταυτόχρονα, είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, «η προσήλωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων συνέβαλε στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Ήδη, το τελευταίο διάστημα, παρά τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων που ανιχνεύεται καθημερινά, δεν εντοπίζονται πολυάριθμες αλυσίδες μετάδοσης».

Η βελτιωμένη εικόνα σε εθνικό επίπεδο αντανακλάται, σημείωσε καταλήγοντας και στη θέση της Κύπρου ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη και εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για τη δύσκολη συνέχεια ενόψει του χειμώνα. «Παραμένοντας σε εγρήγορση ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε σταθεροί και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την επιδημιολογική μας κατάσταση. Ο εφησυχασμός μπορεί να φέρει αρνητική τροπή ανά πάσα στιγμή και να θέσει σε κίνδυνο το Σύστημα Υγείας και τη Δημόσια Υγεία». 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας