Πέμπτη 9 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παρέδωσε συνεισφορά της ΚΔ ύψους 175,000 ευρώ στη ΔΕΑ ο Φώτης Φωτίου

  11/10/2021 13:45
Παρέδωσε συνεισφορά της ΚΔ ύψους 175,000 ευρώ στη ΔΕΑ ο Φώτης Φωτίου

Παρέδωσε συνεισφορά της ΚΔ ύψους 175,000 ευρώ στη ΔΕΑ ο Φώτης Φωτίου

  11/10/2021 13:45

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση, στο Γραφείο του, με τον επικεφαλής της UNDP στην Κύπρο κ. Jakhongir Khaydarov, κατά την οποία παρέδωσε τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τη ΔΕΑ ύψους 175,000 ευρώ, για το 2021.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Ελληνοκύπριος Εκπρόσωπος στη ΔΕΑ κ. Λεωνίδας Παντελίδης, λειτουργοί του UNDP, καθώς και λειτουργοί του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας.

Η συνεισφορά εντάσσεται στα πλαίσια στήριξης και υποστήριξης των προσπαθειών της ΔΕΑ από την Κυπριακή Δημοκρατία, για επίλυση της ανθρωπιστικής πτυχής της τραγωδίας των αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων, Ελλαδιτών και Τουρκοκυπρίων, προς όφελος των δοκιμαζόμενων οικογενειών τους.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του Προγράμματος εκταφών της ΔΕΑ, οι απευθείας εισφορές της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχονται σχεδόν σε 3,3 εκατομμύρια Ευρώ και αποτελούν το υψηλότερο ποσό, μετά από τις χορηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται άλλα μέτρα στήριξης του Προγράμματος της ΔΕΑ που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν στις έρευνες και στις εκταφές.

Παραδίδοντας την εισφορά, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι ελπίδα και προσδοκία όλων, ιδιαίτερα των οικογενειών των αγνοουμένων, είναι η ΔΕΑ να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, ώστε να μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκπληρώσει με επιτυχία την ανθρωπιστική της αποστολή.

Αναμένουμε, τόνισε, ότι τις ανθρωπιστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ακολουθήσουν και άλλοι, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, που είναι σε θέση να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη για επίτευξη προόδου.

«Ο χρόνος», επεσήμανε, «είναι αδυσώπητος, οι συγγενείς α’ βαθμού φεύγουν από τη ζωή χωρίς να πληροφορηθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. Η κατάσταση αυτή που προκαλεί τόσο πόνο και δυστυχία στις οικογένειες δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.  Οι ευθύνες και υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων πρέπει να αναληφθούν, έστω και την ύστατη για να τερματιστεί η τραγωδία που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες».

Τέλος, ο Επίτροπος ανέφερε ότι «από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα της ΔΕΑ, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της και θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε το πρόγραμμα της ΔΕΑ να καταστεί αποτελεσματικό».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας