Μια δολοφονία, μια ερωτική εξομολόγηση, μια πληγή που κλείνει και μια νέα σελίδα

«Κίρα θέλεις να γίνεις το κορίτσι μου;»... Η ερωτική αυτή εξομολόγηση, γραμμένη στους πληγωμένους από το χρόνο τοίχους των δωματίων του τρίτου και του τέταρτου ορόφου, είναι το πιο όμορφο που συνέβη στο κτήριο "φάντασμα" του ξενοδοχείου Beau Rivage, την τελευταία δεκαπενταετία.

Το ξενοδοχείο στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, που αποτελεί μια ανοικτή πληγή για την τουριστική περιοχή της Πύλας, θα κατεδαφιστεί το επόμενο διάστημα και ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες.

Στη θέση του θα γίνει μια επένδυση μαμούθ της NCH Capital Inc, η οποία αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της Λάρνακας.

Μια ιστορία που ξεκινά το 1980

Η ιστορία του Beau Rivage (μεταφ: όμορφη ακτογραμμή) ξεκινά το 1980. Το όνομά του το δανείστηκε από το θρυλικό ξενοδοχείο που βρισκόταν στις Φοινικούδες, αν και οι ιδιοκτήτες ήταν διαφορετικοί.

Με έκταση 13.364 τ.μ., διέθετε συνολικά 188 δωμάτια, πισίνα και χώρο πρασίνου στη δυτική του πλευρά.

Για χρόνια το Beau Rivage θεωρείτο το καλύτερο τριάστερο της Κύπρου και τη δεκαετία του 1990 έζησε την πιο “ένδοξη” του περίοδο. Φιλοξένησε χιλιάδες τουρίστες, διοργάνωσε εκατοντάδες εκδηλώσεις και σε κάθε χώρο του ξεδιπλώθηκαν ιστορίες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Το ξενοδοχείο περιήλθε στην κατοχή της Tamasos Hotel Entrerprises Ltd και ανήκε στην ΠΕΟ, μέχρι το κλείσιμό του λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ακολούθως κάτοχός του έγινε η Τράπεζα Κύπρου, που το έβγαλε στο σφυρί.

Νεκρός στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Beau Rivage, είχε αφεθεί στο έλεος του χρόνου και είχε προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την παρέμβαση των Αρχών, είτε λόγω οχλαγωγίας είτε ακόμα και εξαιτίας εγκληματικών πράξεων.

Το πιο σοβαρό περιστατικό ήταν η δολοφονία, 46χρονου, στις 31 Ιουλίου του 2013. Το θύμα βρέθηκε νεκρό στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου την επομένη, 1η Αυγούστου από πολίτες που ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη 32χρονου, ο οποίος ομολόγησε και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση. Ο καταδικασθείς, που είχε διαφορές με το θύμα, τον κτύπησε με στελίφι και εγκατέλειψε την περιοχή.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο χώρος έγινε πόλος έλξης τρωκτικών και προσέφερε εικόνες εγκατάλειψης σε μία περιοχή, που έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Η επένδυση μαμούθ

To ξενοδοχείο, αναμένεται να κατεδαφιστεί το επόμενο διάστημα και δδη μπουλτόζες βρίσκονται στο χώρο, έτοιμες να πιάσουν δουλειά.

Το Fund αμερικανικών συμφερόντων NCH Capital, που διαχειρίζεται κεφάλαια σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να ανεγείρει στο χώρο όπου βρίσκεται το Beau Rivage και στον διπλανό δυο πολυτελή ξενοδοχεία (σ.σ ένα τετράστερο και ένα πεντάστερο), διαμερίσματα και επαύλεις, με την συνολική επένδυση να αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ποια είναι η NCH Capital Inc.

Η NCH Capital Inc. είναι ιδιωτικός οργανισμός διαχείρισης επενδυτικών & επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ιδρύθηκε το 1993 και διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας πέραν των $2.8 δισ. Μεταξύ των επενδυτών συμπεριλαμβάνονται κρατικά και εταιρικά συνταξιοδοτικά ταμεία, πανεπιστήμια και άλλοι οργανισμοί. Στρατηγικός προσανατολισμός της NCH Capital είναι οι επενδύσεις σε ακίνητα, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και οι εισηγμένες κινητές αξίες.  Από την ίδρυση της έχει δημιουργήσει 20 επενδυτικά ταμεία μέσω ενός δικτύου γραφείων σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης σε Ευρώπη, Ρωσία, και Λατινική Αμερική. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει παρουσία σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως ότι απέμεινε από Beau Rivage, δεν θα λείψει σε κανένα... Θα περάσει, ωστόσο, στην ιστορία ως ένα από τα ξενοδοχεία που βοήθησαν την περιοχή, την περίοδο της "χρυσής" τουριστικής εποχής της Λάρνακας 

Το μόνο κομμάτι της ιστορίας του που παραμένει άγνωστο, είναι εάν τελικά η Κίρα είπε το πολυπόθητο "ναι" μετά την, ομολογουμένως, εντυπωσιακή ερωτική εξομολόγηση.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες