Στο επίκεντρο των τ/κ εφημερίδων η μεταφορά της μικρής Άσια στην Κύπρο

Η μεταφορά της μικρής Άσια Πολατλί από την Τουρκία, μέσω Ελλάδας, στην Κύπρο και στο Μακάριο νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου αναμένεται να αρχίσει γενετική θεραπεία με ειδικό φάρμακο για την ασθένα SMA τύπου 1 από την οποία πάσχει, είναι κύριο θέμα σε 4 τ/κ εφημερίδες σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο ο πατέρας της μικρής Άσια-«Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ»

Πρωτοσέλιδα η «Γενί Ντουζέν», η «Αβρούπα», η «Κίπρις ποστασί», η «Ντιαλόγκ» και η «Ντεταί» γράφουν ότι η 10 μηνών Άσια βρίσκεται πλέον στην Κύπρο, αναφέρονται σε ελπίδα και σημειώνουν ότι η μεταφορά και η θεραπεία γίνεται από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Αβρούπα» και «Γενί Ντουζέν» αναφέρονται και σε παράδειγμα και ελπίδα για την ειρήνη στην Κύπρο με την ανάληψη από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας της θεραπείας της μικρής που ήταν ένα μήνα σε νοσοκομείο της Άγκυρας αλλά δεν είχε αρχίσει την βασική θεραπεία για την νωτιαία μυϊκή ατροφία, από την οποία πάσχει.

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων για το φάρμακο που χρειάζεται και το οποίο αναφέρεται στον Τύπο ότι κοστίζει 2,4 ή 2,5 εκ δολάρια, συνεχίζονται στα κατεχόμενα.

Χθες βράδυ διοργανώθηκε για την μικρή Άσια συναυλία στήριξης και συλλογής χρημάτων στην Κερύνεια από το μουσικό συγκρότημα Süleyman Todd και φίλοι. Δεν θα αφήσουμε μόνη την οικογένεια της Άσια σε αυτό τον δύσκολο αγώνα που περνά, ανέφερε στην έναρξη της συναυλίας ο διευθυντής της εταιρίας που διοργάνωσε την συναυλία, Ογούν Ερκάλ. Αυτός ο αγώνας θα κερδηθεί με συνεργασία, αγάπη και κοινωνική αλληλεγγύη, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 13,8 εκατ. ευρώ
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Έκλεισε για σήμερα η μεγάλη δεξαμενή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας
Αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα Λήδρας από το Παγκύπριο Κίνημα Ελευθερίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Η Ζωή Επιμένει»-Ταινία Μικρού μήκους για την Πράσινη Γραμμή
Οι πρώτες εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή και οι αιχμάλωτοι που δεν επέστρεψαν ποτέ
Πλήθος κόσμου από Κύπρο και Ελλάδα τίμησε τους πεσόντες της εισβολής στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Δήμος Μόρφου: Δεν παραιτούμαστε από το όραμα της επιστροφής, της απελευθέρωσης και της επανένωσης