Τετάρτη 27 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια ανάμεσα στους νέους

  27/09/2021 06:32
Πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια ανάμεσα στους νέους

Πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια ανάμεσα στους νέους

  27/09/2021 06:32

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι 10 Οκτωβρίου 2021 κάτω από το σύνθημα «Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι».

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως: παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.α. Οι δράσεις επιδιώκουν να ενημερώσουν το κοινό για το ασφαλές παιχνίδι, ποια είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να λάβει ένας παίκτης, ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και ποιοι είναι οι τρόποι βοήθειας και θεραπείας από την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης διοργανώνουν διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο: Πρόληψη της Παθολογικής Ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια- Εργαλεία για Εκπαιδευτικούς και Γονείς, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ 16.00 -17.30, στο εστιατόριο Μουσών στη Λευκωσία.

Η Δρ. Ελίζα Πατούρη, Συνιδρύτρια και Διευθύντρια του διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Ενδυνάμωση και τον Μετασχηματισμό (RESET), θα δώσει τα εργαλεία, μέσω του διαδραστικού εργαστηρίου, σε γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιληφθούν ποιά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της προβληματικής ενασχόλησης ανάμεσα στους νέους και πώς να τα αντιμετωπίσουν. Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό και θα περιέχει πρακτικά εργαλεία, δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και οδηγούς συζήτησης που θα βοηθήσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς να αποτρέψουν προβληματικές συμπεριφορές ανάμεσα στους νέους. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με συζήτηση μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών ώστε να βρεθούν τρόποι συνεργασίας για την πρόληψη της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ

Σημειώνεται ότι, οι δράσεις της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες για το Ασφαλές Παιχνίδι, αλλά και για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgw.cy

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας