Πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια ανάμεσα στους νέους

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι 10 Οκτωβρίου 2021 κάτω από το σύνθημα «Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι».

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως: παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.α. Οι δράσεις επιδιώκουν να ενημερώσουν το κοινό για το ασφαλές παιχνίδι, ποια είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να λάβει ένας παίκτης, ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και ποιοι είναι οι τρόποι βοήθειας και θεραπείας από την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης διοργανώνουν διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο: Πρόληψη της Παθολογικής Ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια- Εργαλεία για Εκπαιδευτικούς και Γονείς, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ 16.00 -17.30, στο εστιατόριο Μουσών στη Λευκωσία.

Η Δρ. Ελίζα Πατούρη, Συνιδρύτρια και Διευθύντρια του διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Ενδυνάμωση και τον Μετασχηματισμό (RESET), θα δώσει τα εργαλεία, μέσω του διαδραστικού εργαστηρίου, σε γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιληφθούν ποιά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της προβληματικής ενασχόλησης ανάμεσα στους νέους και πώς να τα αντιμετωπίσουν. Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό και θα περιέχει πρακτικά εργαλεία, δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και οδηγούς συζήτησης που θα βοηθήσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς να αποτρέψουν προβληματικές συμπεριφορές ανάμεσα στους νέους. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με συζήτηση μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών ώστε να βρεθούν τρόποι συνεργασίας για την πρόληψη της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ

Σημειώνεται ότι, οι δράσεις της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες για το Ασφαλές Παιχνίδι, αλλά και για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgw.cy

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας