«Είμαι 75+, αλλά νιώθω 18... Μπορεί να πουν η γιαγιά τρελάθηκε, αλλά έτσι νιώθω»

Χαρακτηρίζεται ως η σούπερ γιαγιά. Ως η γιαγιά όλων, ως η γιαγιά είδωλο! Το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα, ενώ πλέον, αποτελεί ίσως και την πιο διάσημη γιαγιά στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αφού τα βίντεο της έχουν κάνει... θραύση και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο προβολές. 

Ο λόγος για τη γιαγιά Αντρούλα από τη Λεμεσό, η οποία έχει τρελάνει κόσμο με τα βίντεο της στο Tik Tok, στα οποία είναι η παρτενέρ του 22χρονου εγγονού της, Δημήτρη Ιωάννου, και μαζί οι δύο τους αποτελούν ένα πολύ δυνατό και αγαπητό δίδυμο, το οποίο κατάφερε με τα βίντεο του να γίνει viral.

Το πρώτο τους βίντεο συγκέντρωσε δεκαπέντε χιλιάδες προβολές, ενώ σήμερα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο. Μαζί με τα χορευτικά και τα τραγούδια τους έχουν κλέψει τις εντυπώσεις όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός, πως η πλατφόρμα του Tik Tok χτύπησε την πόρτα της ζωής μας, με το που ήρθε η πανδημία και το πρώτο lockdown και έκτοτε έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μας, το οποίο δύσκολα θα αποχωριστούμε.

Υπάρχουν αρκετοί χρήστες στην πλατφόρμα. Κάποιοι απλοί θεατές, που ξοδεύουν λίγο χρόνο για να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που ονομάζονται δημιουργοί περιεχομένου.

Η γιαγιά Αντρούλα είναι ένας άνθρωπος χαμογελαστός και συμπαθέστατος άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια και καλή διάθεση, όχι μόνο στα λίγα δευτερόλεπτα των βίντεο, αλλά και γενικότερα στη ζωή της. 

Η περίπτωση της, αναμφίβολα, αποδεικνύει πως το Tik Tok, δεν είναι μόνο για μικρούς αλλά και για μεγάλους, ενώ ταυτόχρα αποδεικνύει πως σε οτιδήποτε και αν επιλέξεις να κάνεις, δεν έχει σημασία η ηλικία, αλλά το μεράκι.

«Είμαι 75+, αλλά νιώθω 18 πλέον! Ο κόσμος μπορεί να πει ότι η γιαγιά τρελάθηκε, αλλά με αυτή την εμπειρία έτσι νιώθω. Το Tik tok δεν έχει όριο. Όταν το έκανα μια δύο φορές και είδα ότι είχαμε ανταπόκριση από τον κόσμο και από την ηλικία τη δική μου, και από την ηλικία του Δημήτρη, αλλά και πιο μικρές ηλικίες, είπα ότι δεν έχει όριο ηλικίας. Όταν μια γυναίκα χαμηλών τόνων, όπως εγώ, έκανα αυτό και μου άρεσε, νομίζω είναι για όλες τις ηλικίες. Όσο χρονών και αν είσαι δεν υπάρχει το όριο. Όταν ο άνθρωπος μπορεί και περπάτα, νομίζω όλα μπορεί να τα κάνει», δήλωσε η γιαγιά Αντρούλα, η οποία διηγείται αυτή τη ξεχωριστή της εμπειρία στον REPORTER.

Ο δρόμος της επιτυχίας και η αγάπη του κόσμου 

«Είχαμε μια παρά πολύ καλή σχέση, μεγάλωσα τον Δημήτρη. Πάντα ήμουν ένα με τον Δημήτρη, μπορώ να πω του είχα λίγο παραπάνω αδυναμία, από τους άλλους και ίσως γι’ αυτό του έκανα το χατίρι να συμμετάσχω στα βίντεο. Στην αρχή δεν ήξερα πως ήταν αυτό. Μου είπε ο Δημήτρης, έλα γιαγιά έξω στον δρόμο κάτι να κάνουμε. Του έλεγα τι θα κάνουμε, μου είπε έλα και θα δεις. Πήγα και εγώ ξεκινήσαμε και αδελφή του μας τραβούσε βίντεο. Όταν τελειώσαμε του είπα τι είναι αυτό, μου είπε ότι είναι για το Tik Tok. Εγώ δεν ήξερα και τον ρώτησα τι είναι αυτό το Tik Tok και γελούσε.

Μετά συνεχίσαμε, κάναμε άλλο και άλλο κλπ. Αρχικά του έλεγα όχι, αυτός μου έλεγε έλα γιαγιά και μετά τον ακολουθούσα. Αδυναμία του έχω, δεν μπορούσα να πω όχι. Δεν περίμενα μια τέτοια επιτυχία, ούτε περίμενα να είμαι σχεδόν κάθε μέρα στις ειδήσεις και στη τηλεόραση. Όταν τα είδα εκπλάγηκα. Στην αρχή δυσκολευόμουν και με τον χορό και με το τραγούδι, μετά το practice βελτιώθηκα και κάτι κάνω. Τον παιδεύω τον Δημήτρη μέχρι να μάθω καλύτερα!

Στην υπεραγορά μας καταλαβαίνουν απευθείας. Πήγαμε μια μέρα με τον Δημήτρη και έλεγαν ο Δημήτρης και η γιαγιά από το Tik Tok. Τι να πω, έγινε ο χαμός. Εδώ στη γειτονία μου, όλοι με αναγνωρίζουν. Πριν από λίγες ημέρες βγήκα λίγο να περπατήσω και σταμάτησε στον δρόμο ένα αυτοκίνητο και κατέβηκε ένας πιτσιρικάς και μου είπε κυρία, κυρία είσαι εσύ που είδα στην τηλεόραση; Του είπα και εγώ, νομίζω εγώ είμαι! Χάρηκε πολύ εκείνο το παιδί. Δεν υπήρξαν ποτέ κάποια αρνητικά σχόλια, μόνο θετικά. Δεν γνωρίζω αν είπαν κάτι πίσω μου. Πάντως στον δρόμο και έξω δεν συνάντησα κάποιο που να μου πει οτιδήποτε κακό. Όπου με δουν μου λένε, γεια σου γιαγιά, γεια σου γιαγιά. Έγινα η γιαγιά όλων. Για όλο τον κόσμο είμαι η γιαγιά τώρα. Μου λένε στη γειτονία, δεν ξέραμε κυρία Αντρούλα ότι ήσουν κρυφό ταλέντο. Αυτό είναι κάτι που μου δίνει χαρά και ενέργεια να συνεχίσω παραπάνω».

«Κάποια άλλη ίσως δεν θα το έκανε στη θέση μου, εγώ νιώθω 18 χρονών»

«Έτσι είμαι και στη ζωή μου. Δεν είμαι άνθρωπος καταθλιπτικός. Και κάτι να έχω, όταν ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω μου πει ένα γεια, εγώ πάντα είμαι με το χαμόγελο μου. Το χαμόγελο που βλέπετε στα βίντεο, είναι το αληθινό μου. Αυτή η αποδοχή του κόσμου με κάνει να νιώθω μικρή. Για να κάνω αυτά τα πράγματα, μια μεγάλη γυναίκα, άρχισα να νιώθω νέα. Κάποια άλλη ίσως δεν θα το έκανε στη θέση μου. Νιώθω 18 χρονών, όχι 35, αν ήμουν 35 θα είχα προβλήματα με τα παιδιά μου, με τον άντρα μου, ενώ όταν είσαι 18 δεν έχεις κανένα πρόβλημα, ούτε έννοιες, ούτε τι θα μαγειρέψεις, ούτε τι θα φας. Ακόμη και τα παιδιά μου χάρηκαν πάρα πολύ, χάρηκαν και αυτοί μαζί μου, τους άρεσε. Μου είπαν δεν το πιστεύαμε μαμά, να σε βλέπουμε στη τηλεόραση. Μου έλεγαν θα γίνεις και ηθοποιός; Τους απάντησα too late! Στην ηλικία μου ανακάλυψα ένα κρυφό ταλέντο. Γι’ αυτό και τα παιδιά μου είναι σε σχολή χορού, η κόρη μου, η εγγονή μου, ο Δημήτρης τώρα με τη γυμναστική, άλλα μου δύο εγγόνια επίσης με τη γυμναστική. Ίσως να το έχουμε στο αίμα μας».

Από την πλευρά του ο εγγονός της γιαγιάς Αντρούλας, Δημήτρης, είναι φοιτητής γυμναστικής στην Ελλάδα και εδώ και ενάμισι χρόνο ασχολείται με το Tik Tok, ωστόσο φαίνεται πως από εδώ και πέρα με τον παρτενέρ που έχει στο πλευρό του θα ασχολείται για πολλά ακόμη.

@dimitrisi

Θα τα καταφερουμε? 😂 ##greece ##grandmother ##grandmasoftiktok ##gradma ##foryoupage

♬ original sound - Dimitris Ioannou

«Όταν ξεκίνησε η καραντίνα, βρήκα την ευκαιρία να ξεκινήσω το Tik Tok. Απλά είδα ότι είναι μια πλατφόρμα, η οποία έχει απήχηση και στο τέλος βγήκε αυτό που βγήκε. Έχω αρκετά στενή σχέση με τη γιαγιά μου, μεγάλωσα μαζί της και κάθε ημέρα, σχεδόν, είμαι σπίτι της. Αρχικά είδα κάποια παρόμοια βίντεο και είχα κάτι στο μυαλό μου. Είπα γιατί να μη το δοκιμάσω και εγώ με τη γιαγιά. Έτσι, πήγα ένα μεσημέρι να φάω και ήμασταν εγώ, η γιαγιά μου και η αδερφή μου. Είπα στη γιαγιά έλα να πάμε έξω και θα κάνουμε ένα βιντεάκι. Το κάναμε, το ανέβασα και είδα ότι είχε απήχηση και μετά συνέχισα να το κάνω, έκανα και άλλα βίντεο με τη γιαγιά. Είδα αρκετή απήχηση και ότι ο κόσμος αγάπησε τη γιαγιά και έτσι από εκεί και πέρα η γιαγιά ξεκίνησε να συμμετάσχει μαζί μου κανονικά στα βίντεο».

Η αντίδραση της γιαγιάς

«Η γιαγιά στην αρχή δεν ήξερε τι ήταν το Tik Tok, ούτε κατάλαβε τι θα κάναμε. Απλά ήρθε μαζί μου. Μετά όταν το ανέβασα, πήγα και εξήγησα στη γιαγιά ότι το ανέβασα και μα είδε 15 χιλιάδες κόσμος! Εκείνη τι στιγμή η γιαγιά ξαφνιάστηκε, επειδή είναι πολύς κόσμος. Για το Tik Tok μπορεί να μην είναι πολλής, αλλά για τη γιαγιά είναι. Δεν το περίμενε. Οι περισσότερες μας προβολές ήταν το 1.300.000 σε ένα βίντεο. Πλέον, συνεχίζουμε μαζί με τη γιαγιά και που βγει, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Απλά ακολουθούμε αυτή τη φάση με το Tik Tok. 

Ο κόσμος αγαπά αυτή τη φάση, αγάπησε τη γιαγιά και ζητά και άλλα βίντεο. Παίρνω πολλά μηνύματα συνεχώς. Δεν μου χαλά χατίρι εμένα η γιαγιά. Η αλήθεια δεν περίμενα να φθάσουμε ως εδώ. Ούτε να φθάσουμε στο σημείο και εγώ και η γιαγιά να δίνουμε συνεντεύξεις. Έχω αρκετές ιδέες, έκανα και θα κάνω πολλά βίντεο, όμως ποτέ δεν περίμενα να έφθανα μέχρι το ένα εκατομμύριο και να βγαίνουμε και στις τηλεοράσεις.

Είναι μεγάλη στήριξη του κόσμου. Προφανώς στο Tik Tok, όπως έχεις και τα θετικά και τα αρνητικά και όταν βλέπεις τα θετικά είναι παραπάνω από τον κόσμο είναι πολύ καλό. Πλέον και έξω να κυκλοφορήσεις, βλέπεις κόσμο να σου πει συνέχισε, σε παρακολουθούμε, είναι πολύ ωραίο αυτό που κάνεις. Βλέπεις ότι ο κόσμος αναγνωρίζει αυτό που κάνεις και αυτό σου δίνει περισσότερη δύναμη και ότι είναι καλό αυτό που κάνω. Με κάνει να νιώθω πολύ καλά και να συνεχίζω. Κανένας κόσμος δεν μου είπε ποτέ κάτι αρνητικό έξω. Μόνο κάποιες φορές, κάποια αρνητικά σχόλια στο Tik Tok, από fake λογαριασμούς. Όμως όταν τα θετικά είναι περισσότερα, τότε επισκιάζουν τα αρνητικά».

Η σχέση με τη γιαγιά και η κριτική των γονιών

«Δίνει πολύ χαρά στη γιαγιά και νομίζω ότι πλέον το παραδέχεται και η ίδια. Όπως και να είναι όταν μια γιαγιά είναι συνέχεια σπίτι, κάνει δουλειές, μαγειρεύει και πλένει πιάτα, ε τότε αυτό σίγουρα της δίνει ζωή. Πριν τα 22 μου εγώ δεν περνούσα τόσο χρόνο με την οικογένεια μου. Νομίζω όλοι όταν είμαστε μικροί, η έννοια μας είναι ο περίπατος. Τώρα, όμως, που στα 22 μου σχεδόν κάθε ημέρα είμαι εκεί στη γιαγιά μου και κάνουμε τα βίντεο μας, γελάμε και το διασκεδάζουμε, νομίζω μας δίνει και στους δύο χαρά αυτό το που κάνουμε.

Εξαρχής οι γονείς πριν από ένα χρόνο που ξεκίνησα να κάνω τα βίντεο, μου έλεγαν κανεί. Τους είχα στα αυτιά μου, μόνο αυτό το πράγμα κάνεις. Σταμάτα και πήγαινε να βρεις μια δουλειά. Φτάνει με το Tik Tok. Τώρα όμως έχω περισσότερη στήριξη, βέβαια και πριν είχαν αλλά όχι τόσο. Απλά οι γονείς μου διαφωνούσαν να κάνω συνέχεια. Σήμερα όμως, που βλέπουν και τα βίντεο με τη γιαγιά το χαίρονται και τους αρέσει. Μου το λένε. Στην αρχή μέχρι να συνηθιστεί η στην Κύπρο η φάση με το Tik Tok, πολλά άτομα που έβλεπαν κάπως περίεργα το Tik Tok. Πλέον τώρα νομίζω συνηθίστηκε και από μεγάλους, αλλά περισσότερο από μικρά παιδιά».

 

@dimitrisi

##grandma ##greece ##foryoupage ##fypage ##foryou

♬ original sound - Dimitris Ioannou
@dimitrisi

Hahaha σε ολα τα βιντεο λέει με διαφορετικο τροπο το ratata 😂 ##ratata ##beggin ##grandmagreat ##foryoupage ##fypシ

♬ original sound - Dimitris Ioannou

 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου