Αναγκαία η ανάδειξη του λιμανιού της Λεμεσού αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι φορείς

Την κοινή θέση ότι το λιμάνι της Λεμεσού θα πρέπει να αναδειχθεί στο ευρύτερο λιμενικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασαν η Αρχή Λιμένων Κύπρου και οι διαχειριστές του, σε ολοήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του λιμανιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΛΚ, ο Πρόεδρος της Αρχής, Αντώνης Στυλιανού, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ρύθμισης της Αρχής Λιμένων Μισέλ Κρίστενσεν, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του λιμανιού και να συνομιλήσει με εκπροσώπους των διαχειριστών του.

Οι συναντήσεις, προστίθεται, πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα, όπου τονίστηκε ο νέος ρόλος της Αρχής Λιμένων Κύπρου ως επόπτη και ρυθμιστή των λιμενικών δραστηριοτήτων, αλλά και η βούληση της Αρχής για πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους διαχειριστές, προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού Λεμεσού και την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Όλες οι πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα ανάδειξης του λιμανιού στο ευρύτερο λιμενικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ συζητήθηκαν θέματα προς αυτό το σκοπό, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΛΚ με το πέρας των συναντήσεων, «οι προοπτικές για το λιμάνι Λεμεσού αλλά και τα λιμάνια μας γενικότερα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και προς τούτο όλοι μας, από κοινού, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη προώθηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων του τόπου μας, αναδεικνύοντας το έργο των διαχειριστών, προβαίνοντας στις απαραίτητες εποπτικές και ρυθμιστικές κινήσεις και συμπεριλαμβάνοντας τους εμπλεκόμενους φορείς στα σχέδια ανάπτυξης».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου